Dezvoltăm abilitățile
socio-emoționale

Dezvoltăm abilitățile
socio-emoționale

La ce ne referim când spunem abilități socio-emoționale?

De ce sunt importante?

Dezvoltarea abilităților socio-emoționale reprezintă fundația procesului de învățare la elevi. Pe lângă a ști să citească și să numere, fiecare elev are nevoie să știe cum să își gestioneze emoțiile în diferite contexte, să lucreze și să colaboreze eficient în echipe de lucru, să aibă încredere că poate face un lucru propus, să fie autonom și să aibă capacitatea de a empatiza.

Cum le dezvoltăm aceste abilități elevilor?

Indiferent de materia pe care o predau, profesorii și învățătorii Teach for Romania investesc în dezvoltarea armonioasă a copiilor din clasele lor. Fără să se simtă în siguranță, auzit, important, niciun copil nu poate să învețe. Predarea începe de la starea de bine și de siguranță a fiecărui elev.

Student survey

În fiecare an, cerem feedback din partea elevilor pentru a vedea cum se simt la școală, cât de puternică este relația lor cu profesorul și cu clasa în care învață. Profesorii învață din răspunsurile elevilor lor și își adaptează modul de lucru la clasă.

Astfel, am aflat că:

92%

dintre elevii
de primar

spun că le place să meargă la școală și că activitățile de la ore sunt interesante

92%

dintre elevii
de primar

spun că învățătorul/învățătoarea lor îi ajută să încerce până reușesc

89%

dintre
elevi

spun că profesorul lor le arată că îi pasă cu adevărat de ei

90%

dintre elevii
de la gimnaziu

spun că profesorii fac orele să fie interesante;

90%

dintre elevii
de la gimnaziu

spun că profesorul îi încurajează să continue atunci când exercițiile de la școală devin dificile

90%

dintre
elevii

spun că profesorul lor este un bun ascultător

Platforma EduStart

Edustart este locul în care aducem soluții testate și fundamentate, pentru îmbunătățirea dezvoltării abilităților socio-emoționale, destinat tuturor elevilor, cadrelor didactice, directorilor de școală și instituțiilor implicate în învățământul public sau privat din România.

Platforma te ajută să evaluezi nivelul clasei și să îți adaptezi activitățile astfel încât toți copiii să-și poată dezvolta abilitățile socio-emoționale, necesare în societate.

Metode și instrumente

În clasă nu este vorba doar despre învățarea cognitivă, ci și despre cea socială sau emoțională. Doar așa putem susține o dezvoltare armonioasă a copiilor. Doar așa îi pregătim pentru viață.

Iată ce instrumente folosesc profesorii noștri la clasă!

despre educație

Pe lângă a preda, profesorii construiesc caractere. Ce instrumente folosim pentru a îi pregăti pe elevi pentru viață?

Pentru a-i face pe copii să vină cu drag la școală, profesorii noștri știu că primul pas este să construiască o relație de încredere cu ei. Nu poți ajunge la mintea unui copil, dacă nu ajungi mai întâi …

Formări pe cultura reușitei

GRATUIT

Teacher Leadership

Bine ai venit în cursul Teacher Leadership, curs dedicat ție, profesorul de azi.

Cum ducem învățare în sala de clasă? Instrumente folosite de către profesorii noștri

Pentru a-i face pe copii să vină cu drag la școală, profesorii noștri știu că primul pas este să construiască un spațiu de siguranță în clasa lor și o relație de încredere cu aceștia. În articolul ce urmează, aducem în prim plan instrumente din cultura reușitei pe care profesorii Teach le folosesc în clasele lor.