DEZVOLTĂM LEADERSHIPUL LA ELEVI PRIN BOARDUL ELEVILOR
TEACH FOR ROMANIA

Boardul Elevilor Teach for Romania este un proiect care se adresează elevilor de gimnaziu și cadrelor didactice din comunități provocatoare, vulnerabile din România. A început o dată cu anul școlar 2022-2023 iar acum, în 2024, fac parte din el 21 elevi de gimnaziu și 8 cadre didactice din județele Brașov, Iași, Mureș, Neamț și Vaslui.

Urmărim astfel patru direcții importante: elevii ca lideri, profesorii ca facilitatori, comunitatea ca sursă de putere și munca noastră cu impact sistemic. În felul acesta, îi sprijinim pe copii să devină lideri pentru un viitor mai bun, pentru ei, comunitățile lor și fiecare dintre noi.

Cine sunt membrii din Boardul Elevilor
din anul școlar 2023-2024?

Membrii Boardului Elevilor sunt agenți de schimbare care ​coordonează inițiative locale în școală și comunitate​, identifică probleme, generează soluții împreună cu alți stakeholderi,  ​își exprimă opiniile, punctele de vedere, ​vin cu input, date de la nivel local, învață în fiecare zi și participă la diferite evenimente / activități ale Teach for Romania și nu numai, pentru a-și face vocea auzită.

Rolul profesorului din Board, la nivel regional și național, este de a participa la întâlnirile fizice și online de cunoaștere, la analiza nevoilor de formare și apoi la cursurile de formare, activitățile de mentorat și evenimentele organizate de Teach for Romania și partenerii ei. De asemenea, facilitează comunicarea între elevi și dialogul acestora cu autorități locale sau naționale. La nivel local, profesorul din Board facilitează comunicarea între elevi și dialogul acestora cu cadrele didactice și comunitatea, susține elevii, îi îndrumă și este mentor pentru elevii din Board și facilitează susținerea atelierelor de formare pentru elevi și cadre didactice.

Daria Francesca Gabor

David Vasiliu

Daria Vasiliu

Ioana Mujdei

Marta Budăi

Liceul „M. Sadoveanu” Borca, jud. Neamț

Irina Corduneanu

Liceul „M. Sadoveanu” Borca, jud. Neamț

Ana Maria Gheorghiașa

profesor coordonator, Liceul „M. Sadoveanu” Borca, jud. Neamț

Andrei Tănase

Melania Vamanu

Adelina Romaneț

Matei Ibănescu

Liceul Tehnologic Puiești, jud. Vaslui

Anca Enache-Coatu

profesor coordonator, Liceul Tehnologic Puiești, jud. Vaslui

Laura Blaj

Greta Predoi

Denisa Gurdian

Sofia Peter

Raul Demeny

 Colegiul „P. Maior” Reghin, jud. Mureș

profesor coordonator, Colegiul „P. Maior” Reghin, jud. Mureș

Florentina Simin-Tituleac

Cred că relația dintre un elev și un profesor joacă un rol însemnat în viața unui copil. Dacă un profesor predă cu plăcere și își dorește cu adevărat să contribuie la viitorul unui elev, acest lucru se observă în comportamentul copilului și totodată, în ambițiile acestuia. Din fericire, pot spune cu recunoștință că am parte de niște profesori implicați, atât profesional cât și emoțional în educația și nevoile mele. Majoritatea profesorilor cu care am interacționat au un stil deschis și adaptat cerințelor generației de astăzi și sunt profesori cărora chiar le pasă. Mai mulți astfel de oameni ar produce o schimbare valoroasă. 
Marta Budăi

Vocea mea contează!

Știm că școala are un rol central în dezvoltarea comunitară și are capacitatea de a mobiliza actorii relevanți din ecosistemul elevului pentru a asigura resursele necesare în derularea de proiecte relevante. În acest fel, împreună, îi putem sprijini pe elevi să devină lideri în cadrul comunității, să genereze inițiative prin care să contribuie la dezvoltarea locală, devenind modele pozitive pentru viitoarele generații.