Redirecționează 20% din impozitul pe profit/venit al companiei tale!

Redirecționează 20% din impozitul pe profit/venit al companiei tale!

1 din 5 copii din mediul rural
Abandonează școala până la 14 ani.
1 din 2 copii din România
Suferă de analfabetism funcțional.
Adică pot citi un text, dar nu îl înțeleg.
Avem peste 1000 de școli publice
în România, în care niciun elev nu promovează
evaluarea națională din clasa a VIII-a.
Previous slide
Next slide

Împreună transformăm situația educației din România.

Descarcă și completează contractul de sponsorizare
Vrei să ne susții?
Ia legătura cu colega noastră!
Mara Niculescu

Development Director

Dezvoltarea unei comunități

începe cu un profesor care inspiră!

Alături de partenerii noștri – finanțatori și ONG-uri partenere – investim timp și resurse în a duce ce știm noi să facem cel mai bine – să susținem profesorii cu formări, resurse și oameni adecvați pentru a-și face treaba mai bine – în afara grupului Teach for Romania, la marea masă a profesorilor din învățământul public din România.

Contribuie la misiunea noastră, direcționând până la 20% din impozitul pe profit/venit către Asociația Teach for Romania. Fără costuri!*

Codul Fiscal și Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea permit companiilor comerciale plătitoare de impozit pe profit/venit să direcționeze până la 20% din suma datorată anual bugetului de stat către organizații non-guvernamentale.

 

Suma oferită cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit datorat statului nu poate depăși 20% din impozitul pe profit sau 0,75% din cifra de afaceri.

*procedura nu presupune costuri suplimentare din partea companiei

Cum poți sprijini?

Iată care sunt pașii

Descarci și completezi cu datele firmei și cu suma cu care dorești să sponsorizezi Teach for Romania

Trimiți contractul în format word, la adresa colegei noastre mara.niculescu@teachforromania.ro

Noi îl tipărim în două exemplare și îl trimitem în varianta semnată și stampilată în original la adresa menționată în contract.

Pentru a fi inclus în calcul impozitului pe profit/venit pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic, iar tranzacția trebuie efectuată până la 31 decembrie 2024.

Care este pentru noi
valoarea sponsorizării tale?

Comunitatea Teach for Romania se află în al 10-lea an de dezvoltare și numără 140 de cadre didactice și 279 de alumni, care împreună ajung la peste 23.000 de copii la care a ajuns, în peste 120 de școli de stat din comunități vulnerabile, din 22 de județe.

10 000 euro / an.

Atât ne costă să aducem un profesor în comunitatea Teach for Romania. Aceste costuri cuprind atât recrutarea, selecția și integrarea profesorilor în organizație și în sistemul public de învățământ, cât și formarea și suportul de pe parcursul celor 2 ani de program.

Sponsorizarea ta ne va ajuta să pregătim mai mulți oameni valoroși ca educatori, învățători sau profesori, pentru a oferi educație de calitate copiilor care au cea mai mare nevoie de ea.

Primul copil din familie care știe să citească și să scrie.

Nicolas, elev în clasa a 3-a, care are încă 10 frați și surori a ajuns primul din familia sa care, cu ajutorul învățătoarei lui – Diana Bâscă, a învățat să scrie și să citească. Acum este omul de bază atunci când citit-scrisul este necesar pentru părinții, frații și surorile sale.

Viața lui Nicolas și a copiilor care învată să scrie și să citească trece de la „îmi este greu să”, “nu am încredere să” la “eu pot”. Eu pot să citesc o carte, eu pot să citesc un anunț, eu pot să ajut, eu pot să învăț, eu pot să aleg.

Ce impact are sponsorizarea asupra companiei tale?

Direcționarea unei cote parte din impozitul pe profit/venit prin sponsorizare nu afectează profitul net al companiei. În plus, legea sponsorizării prevede şi o altă facilitate fiscală, aceea a creditului fiscal.

 

Conform Codului fiscal, atunci când cheltuielile legate de sponsorizare depășesc în anul de referință limitele permise pentru credit fiscal (20% din impozitul pe profit/venit sau 0.75% din cifra de afaceri), sumele eligibile se reportează pentru următorii 7 ani consecutivi. Practic, ai 7 ani pentru a folosi creditul fiscal oferit de donația pe care o faci către Teach for Romania.

Care este valoarea sponsorizării tale?

Cifra de afaceri (total venituri)

2.000.000 lei

Profit impozitabil

200.000 lei

Impozitul aferent
acestui profit (16%)

32.000 lei

Se poate direcționa suma cea mai mică dintre

0,75%

din cifra de afaceri

15.000 lei

20%

din impozit

6.400 lei

Îți mulțumim!