Cum susținem profesorii
Teach for Romania
timp de 2 ani?

Misiunea profesorilor este atât de complexă și de provocatoare, încât, pentru a izbândi, au nevoie de sprijinul nostru constant, dedicat și responsabil.

Cum susținem profesorii
Teach for Romania
timp de 2 ani?

Misiunea profesorilor este atât de complexă și de provocatoare, încât, pentru a izbândi, au nevoie de sprijinul nostru constant, dedicat și responsabil.

Formarea oferită pe parcursul celor 2 ani de program

presupune sesiuni de training, mentorat individual și de grup, grupuri de studiu / inițiativă, sprijin emoțional și coaching pentru performanță.
Profii sunt antrenați să lucreze cu copii cu rămâneri în urmă în învățare, probleme de scriere si citire, care nu-și pot gestiona emoțiile sau care nu au fost niciodată încurajați să vină la școală și se concentrează pe dimensiunea practică, aplicativă. Gruparea cursurilor în obligatorii, opționale și facultative consolidează autonomia și responsabilizarea participanților pentru propriul proces de învățare.

Care sunt temele abordate?

Strategii care dezvoltă literația și gândirea critică

Strategii de recuperare a copiilor cu decalaje majore

Strategii de dezvoltare a abilităților socio-emoționale

Strategii de evaluare a învățării

Strategii de dezvoltare a parteneriatelor cu părinții, școala, comunitatea, în beneficiul copilului

Integrarea copiilor cu nevoi speciale

Protecția drepturilor copilului

Orientare spre soluție (design thinking)

Managementul proiectelor extracurriculare / dezvoltarea leadership-ului la elevi

Pedagogie digitală

Plus valoarea este adusă și de combinația echilibrată între experți în educație și dezvoltare personală și profesională, care asigură componenta academică, alumni ai programului care împărtășesc bune practici, precum și tutori coordonatori care susțin, monitorizează și evaluează performanța pe toată perioada celor doi ani de zile.

Impact la scară mai largă.

Programe de formare dedicate profesorilor din sistem.

Alături de partenerii noștri – finanțatori și ONG-uri partenere – investim timp și resurse în a duce ce știm noi să facem cel mai bine – să susținem profesorii cu formări, resurse și oameni adecvați pentru a-și face treaba mai bine – în afara grupului Teach for Romania, la marea masă a profesorilor din învățământul public din România.

În 2020, profesorii și experții Teach au ajuns la aproximativ 10% din profesorii din România, cu resurse, sfaturi, cursuri, ca răspuns la nevoia acută de formare, odată cu migrarea orelor de curs în spațiul online și nu numai.

Program de mentorat pentru profesori la început de drum

Primul program de mentorat adaptiv pentru profesori debutanți din medii vulnerabile – practic, aplicat, de la practician la practician, cu resurse, sfaturi și structură.

Teaching as leadership

Program în parteneriat cu UiPath Foundation, în care inițiem profesori din Galați, Vaslui, Botoșani și București în abordarea strategică a învățării, prin respectarea nevoilor reale de învățare ale copiilor și a felului în care creierul învață, prin adaptarea activității la mediul online sau offline, prin crearea unei culturi a reușitei în sala de clasă, cultură concretizată în coagularea unor relații puternice, incluzive, în valorificarea greșelii ca spațiu de învățare, în celebrarea pașilor mici.

Profesorii își antrenează alături de alumnii Teach for Romania, care le sunt traineri și mentori, nu doar abilitățile didactice, ci și mușchiul reflecției, capacitatea de autoreglare, reziliența.

Managementul școlilor vulnerabile

Împreună cu UiPath Foundation, dezvoltăm un program de formare dedicat cadrelor didactice care ocupă sau care aspiră la ocuparea unor poziții de leadership în școală, la finalul căruia participanții vor dobândi atât cunoștințe, instrumente și modele de bună practică, cât și un draft de strategie pentru o schimbare sustenabilă și minimum 2 procese-cheie eficientizate în școală.

De asemenea, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației, dezvoltăm un program de formare profesională post-universitară în domeniul leadershipului, construit pe nevoi concrete, care să ofere participanţilor oportunităţi de învăţare și de lucru colaborativ pentru a co-crea și pilota soluţii de schimbare care să implice toţi stakeholderii relevanţi din eco-sistemul educaţional în care se dezvoltă copiii și tinerii.

 

Află mai multe despre programul postuniversitar

Pedagogie Digitală

Curs practic de pedagogie digitală și învățare colaborativă, dedicat învățătorilor și profesorilor de primar și gimnaziu care vor să își dezvolte competențele de lucru cu elevii în mediul online.

Academia Teach

Cursuri practice și 100% aplicabile pentru profesori dedicați care vor să genereze învățare relevantă pentru clasele lor. Conținut actual, de calitate și imediat aplicabil la clasă sau în cancelarie, creat de Teach for Romania.