CINE SUNTEM?

Teach for Romania este o organizaţie non-guvernamentală, parte din reţeaua globală Teach for All, care caută și pregăteşte oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni educatori, învăţători sau profesori în învăţământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile.

In 2014, am pornit la drum cu 18 profesori și învăţători lideri, în unele dintre cele mai vulnerabile comunități din România, cu întrebarea:

Cum ar arăta școala pentru elevii din mediile vulnerabile cu profesori pregătiți și motivaţi pentru această provocare, care cred în potenţialul fiecărui elev, care știu și pot să facă școala interesantă şi relevantă pentru elevii lor?

Programul, dezvoltat iniţial în 1990 de către Teach for America, în Statele Unite, este prezent astăzi în peste 60 de țări, de pe 6 continente şi numără 15 600 de profesori şi 83 000 de alumni. Unul dintre rezultatele programului este reprezentat de faptul că peste 74% dintre absolvenţi lucrează în continuare în educație.

Misiunea Teach for All este aceea de a extinde accesul la educaţie în întreaga lume, prin creşterea şi accelerarea impactului generat de către organizaţii care cultivă leadership-ul necesar pentru schimbare.

VIZIUNE

FIECARE COPIL ARE DREPTUL LA EDUCAȚIE DE CALITATE

Credem că fiecare copil are dreptul să aibă un profesor inspirator, mentor, care îl va ajuta să își descopere și să îşi valorifice întregul potenţial. Indiferent de statutul socio-economic, regiunea din care provine sau tipul de şcoală la care are acces, orice copil poate avea parte de educație de calitate.

MISIUNE

PREGĂTIREA UNOR PROFESORI MODEL CARE SĂ TRANSFORME EDUCAȚIA LA NIVEL DE ȚARĂ.

Teach for România este o organizaţie non-profit care recrutează români valoroși, pe care îi pregăteşte ca educatori, învățători şi profesori model și îi sprijină pentru a deveni factori de transformare în educație la nivel de țară. Scopul organizaţiei este să intervină pe termen lung în procesul de reducere a inechității educaţionale şi să dezvolte abilități de viață la elevi.

Cum? Prin implicarea acestor profesori transformaţionali în comunităţile vulnerabile, acolo unde este cea mai mare nevoie de ei.

VALORI

integritate

excelență

autenticitate

determinare

învățare continuă

inițiativă

colaborare

echilibru

ne pasă