Program de mentorat pentru profesorii la început de drum

Primii ani de profesorat sunt grei, mai ales atunci când alegi să predai într-o școală vulnerabilă, acolo unde nevoile sunt mari. Știm asta. Și mai știm că există numeroși profesori valoroși în sistem, oameni cu multă experiență care pot și vor să îi ajute pe cei aflați la început de drum în această meserie. De aici, primul program de mentorat adaptiv pentru profesori debutanți – practic, aplicat, de la practician la practician, cu resurse, sfaturi și structură.

Acesta este locul potrivit pentru:

Ce beneficii oferă programul cadrelor didactice debutante care predau în școli vulnerabile?

Beneficii pentru cadrele didactice debutante, din grupul de intervenție:
Beneficii pentru cadrele didactice debutante, din grupul de control:

Care sunt activitățile în care vor fi implicați profesorii debutanți, în cadrul proiectului?

Cadrele didactice debutante, din grupul de intervenție:
Cadrele didactice debutante, din grupul de control:
Criterii de eligibilitate.

Acest program se adresează acelor cadre didactice care:

Proces de înscriere și selecție pentru profesorii debutanți/novici

Programul are un număr limită de 240 de participanți, distribuiți astfel: 140 de cadre didactice în grupul de intervenție și 100 de cadre didactice în grupul de control. Participarea la program este gratuită prin completarea unui formular online până pe 29 iulie 2022 online. Toți candidații vor primi un răspuns, indiferent de natura lui, până pe maximum 16 august 2022.

Acest program pilot de mentorare a cadrelor didactice debutante face parte din proiectul NEST – Suport și formare pentru cadre didactice debutante, un proiect internațional finanțat prin programul Erasmus+, sub prioritatea 3 “Sprijin pentru reforma politicilor publice”. Acest proiect este derulat în consorțiu, prin colaborarea a 16 organizații partenere din 6 State Membre ale Uniunii Europene. În România, proiectul NEST este derulat în parteneriat de Teach for Romania și Ministerul Educației, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.