Home Curs practic de pedagogie digitala

Ești profesor și orele online sunt o provocare? ​

Înscrie-te la cursul practic de pedagogie digitală și învățare colaborativă pentru profesori, organizat de Teach for Romania. Programul de formare este gratuit, se desfășoară online, în perioada aprilie – mai 2021 și este dedicat învățătorilor și profesorilor de primar și gimnaziu care vor să își dezvolte competențele de lucru cu elevii în mediul online. Cursul, gândit sub forma unor sesiuni 100% practice, va ajuta cadrele didactice să își planifice și să își organizeze mai bine orele online, să adapteze conținutul orelor pentru mediul online și să creeze contexte pentru elevi să lucreze și să învețe colaborativ. După acest program, profesorii vor putea să împuternicească elevii să colaboreze, să aibă mai multă încredere în ei și să fie autonomi.

Structura programului de formare

Sesiunile vor cuprinde 2 ședințe de training și întâlniri de mentorat personalizate pentru nevoile fiecărui profesor, ținute de profesori și învățători susținuți de Teach for Romania. Pe parcursul programului participanții vor lua parte la: simulări, reflecție, contexte de învățare prin experiență, feedback, analiză, contexte de clarificări concepte.
 
Cele două sesiuni de training vor viza două subiecte:
1. Pedagogie Digitală (mod de organizare a învățării în mediul online adaptat la procesele cognitive ale unui copil);
2. Lucru colaborativ în contextul învățării agile.
17 aprilie

prima întâlnire – o zi de training

24 – 25 aprilie

a doua întâlnire – 2 zile de training

19 – 23 aprilie

o întâlnire de mentorat personalizată cu trainerii de aprox. 2 ore

10 – 21 mai

o întâlnire de mentorat personalizată cu trainerii de aprox. 2 ore

Obiective de învățare

  1. Participanții vor proiecta o activitate de învățare care respectă felul în care creierul învață și care dezvoltă învățarea colaborativă.
  2. Participanții vor susține o activitate de învățare care respectă felul în care creierul învață și care dezvoltă învățarea colaborativă și lucrul în echipă.
  3. Participanții vor integra feedback-ul constructiv primit pe activitatea de învățare susținută.
  4. Participanții vor oferi feedback constructiv colegilor pe activatățile de învățare susținute de aceștia.
  5. Participanții vor adapta activitatea de învățare gândită pentru offline la mediul online, respectând rigorile pedagogiei digitale.

Traineri și ucenici ai programului

Procesul de înscriere

Programul are un număr limită de 40 de participanți, care vor fi organizați în 2 grupe de formare a câte 20 de profesori sau învățători.

Participarea la curs este gratuită prin înscrierea până la data de 9 aprilie 2020, pe baza formularului și a procesului de selecție.

Cursul este destinat cadrelor didactice din sistemul public de învățământ, cu precădere din școli vulnerabile, mediul rural. Profesorii vor fi selectați pe baza motivației și a disponibilității de a participa la toate etapele programului de formare. Recomandăm dezvoltarea răspunsurilor, pentru a înțelege cât mai bine atât motivația de a participa, cât și provocările întâmpinate la clasă, în mediul online.

Toți candidații vor primi un răspuns, indiferent de natura lui, până pe maximum 12 aprilie.

Programul nu este un webinar, ci un curs practic, concentrat pe nevoile individuale ale fiecărui participant.