Ești profesor și orele online sunt o provocare?
Descarcă acum ghidul cursului practic de pedagogie digitală și învățare colaborativă pentru profesori, organizat de Teach for Romania în perioada aprilie – mai 2021. Materialul este dedicat învățătorilor și profesorilor de primar și gimnaziu care vor să își dezvolte competențele de lucru cu elevii în mediul online. Află cum poți să îți planifici și să îți organizezi mai bine orele online, să adaptezi conținutul orelor pentru mediul online și să creezi contexte pentru elevi să lucreze și să învețe colaborativ. Descoperă cum poți să împuternicești elevii să colaboreze, să aibă mai multă încredere în ei și să fie autonomi.
Structura programului de formare
17 aprilie 2021
prima întâlnire – o zi de training
24 – 25 aprilie 2021
a doua întâlnire – 2 zile de training
19 – 23 aprilie 2021
o întâlnire de mentorat personalizată cu trainerii de aprox. 2 ore
10 – 21 mai 2021
o întâlnire de mentorat personalizată cu trainerii de aprox. 2 ore
Care au fost obiectivele de învățare?
- Participanții au proiectat o activitate de învățare care respectă felul în care creierul învață și care dezvoltă învățarea colaborativă.
- Participanții au susținut o activitate de învățare care respectă felul în care creierul învață și care dezvoltă învățarea colaborativă și lucrul în echipă.
- Participanții au integrat feedback-ul constructiv primit pe activitatea de învățare susținută.
- Participanții au oferit feedback constructiv colegilor pe activitățile de învățare susținute de aceștia.
- Participanții au adaptat activitatea de învățare gândită pentru offline la mediul online, respectând rigorile pedagogiei digitale.
Traineri și ucenici ai programului
Despre ghid
Mai mult ca oricând, am realizat necesitatea dezvoltării competențelor digitale în mediul academic, dar și capacitatea de a ne adapta, a găsi soluții și de învăța în permanență.
Ghidul tratează pedagogia digitală din mai multe perspective, fiind axat pe cum poți produce o învățare relevantă folosindu-te de tehnologie – fie în context online, hibrid sau tradițional.
Acest material a fost realizat cu scopul de a sprijini profesorii și de a aduce informații utile despre lecțiile digitale ca o extensie a conținutului predat fizic la clasă. De asemenea, ghidul propune instrumente și modele de sprijin pentru profesori, de la siguranța folosirii internetului până la cum poate fi transformată învățarea din mediul online.