Fiecare elev este unic în felul său – Nicoleta Burcă

November 6, 2019
Comments Off on Fiecare elev este unic în felul său – Nicoleta Burcă

De la 10 ani am știut că voi fi profesoară.

Așa își începe Nicoleta povestea.

Copil de la sat, și-a dorit mereu mai mult și a muncit pentru visul ei, iar în clasa a V-a deja se muta în gazdă, la oraș, pentru a urma cursurile Colegiului Pedagogic.

Adaptarea nu a fost una ușoară, însă a avut mereu alături profesori care au crezut în ea și au susținut-o la fiecare pas.

Încă din primul semestru de liceu, când am început și practica, mi-am dat seama că acesta este cursul vieții mele. Nu mi-o imaginam altfel.

Și așa a și fost. De 10 ani este profesor titular într-una dintre comunitățile în care suntem și noi prezenți și se bucură că poate, la rândul ei, să-și încurajeze elevii să nu renunțe la visul lor.

Când a auzit de Teach for Romania, nu a stat pe gânduri. Simțea că este nevoie de o abordare nouă la clasă și știa că este o decizie pe care o ia atât spre binele ei, cât și al elevilor săi.

Este cea mai frumoasă experiență profesională de până acum, care m-a crescut enorm. Acum, pentru orice problemă, am soluții. Și am învățat că fiecare elev este unic în felul său, iar pentru asta și abordarea mea cu fiecare dintre ei e nevoie să fie diferită.

Află mai multe detalii și hai alături de noi!