În clasa a IX-a, Mirona descoperea lumea teatrului și, odată cu ea, o nouă pasiune. Își dorea tare mult să urmeze o facultate în domeniu, însă nu a mai fost posibil, așa că s-a reprofilat pe jurnalism și s-a mutat la Sibiu.
În paralel, era implicată ca voluntar la fel și fel de evenimente, profitând la maximum de viața culturală a orașului.
Acela a fost momentul în care dragostea ei pentru implicarea comunitară a început să crească. A continuat cu diverse experiențe de învățare care au crescut-o și au adus-o mai aproape de subiecte care o pasionau, precum management, politică sau strategii de integrare a refugiaților, prin burse Erasmus și Youth Exchange, până la experiențe de lucru în corporații sau în turism.
Lucra la un hostel din Sibiu când a auzit de Teach și i s-a părut wow. Nu a aplicat imediat, mai ales că niciodată nu s-a gândit că ar putea să devină profesor.
Pe de altă parte, zi de zi se întâlnea la muncă cu copii fără posibilități, prin ochii cărora începea să descopere realitatea dură a unor oameni pentru care accesul la educație nu reprezintă o normalitate.
Atunci a avut o sclipire – și-a dat seama că vrea să facă ceva pentru ei, să îi ajute cumva. Iar implicarea în programul nostru a fost, atunci, răspunsul.
S-a îndrăgostit de Viscri, atât de loc, cât și de oameni și nu se mai vede întorcându-se vreodată la oraș. Aici s-au născut cele mai ascunse visuri și au luat forma unor proiecte menite să aducă un suflu nou comunității și să o dezvolte, împreună cu oamenii ei.
Tot aici s-a dezvoltat și Centrul Comunitar Viscri, un proiect de suflet cu care are planuri mari – de la crearea unui afterschool, a unei cantine, la amenajarea unei biblioteci, a unor săli de sport – practic, să creeze un spațiu în care întreaga comunitate să se dezvolte și să contribuie.