Construim modele pentru viitor. Alături de Mirona Grigorescu, alumnă Teach for Romania

March 2, 2020
Comments Off on Construim modele pentru viitor. Alături de Mirona Grigorescu, alumnă Teach for Romania

În clasa a IX-a, Mirona descoperea lumea teatrului și, odată cu ea, o nouă pasiune. Își dorea tare mult să urmeze o facultate în domeniu, însă nu a mai fost posibil, așa că s-a reprofilat pe jurnalism și s-a mutat la Sibiu.

În paralel, era implicată ca voluntar la fel și fel de evenimente, profitând la maximum de viața culturală a orașului. Acela a fost momentul în care dragostea ei pentru implicarea comunitară a început să crească. A continuat cu diverse experiențe de învățare care au crescut-o și au adus-o mai aproape de subiecte care o pasionau, precum management, politică sau strategii de integrare a refugiaților, prin burse Erasmus și Youth Exchange, până la experiențe de lucru în corporații sau în turism.

Lucra la un hostel din Sibiu când a auzit de Teach și i s-a părut wow ceea ce făceam. Nu a aplicat imediat, mai ales că niciodată nu s-a gândit că ar putea să devină profesor. Pe de altă parte, zi de zi se întâlnea la muncă cu copii fără posibilități, prin ochii cărora începea să descopere realitatea dură a unor oameni pentru care accesul la educație nu reprezintă o normalitate. Atunci a avut o sclipire – și-a dat seama că vrea să facă ceva pentru ei, să îi ajute cumva. Iar implicarea în programul nostru a fost, atunci, răspunsul.

De 4 ani deja, “acasă” este Viscri. S-a îndrăgostit atât de loc, cât și de oameni și nu se mai întorcându-se vreodată la oraș. Aici s-au născut cele mai ascunse visuri și au luat forma unor proiecte menite să aducă un suflu nou comunității și să o dezvolte, împreună cu oamenii ei. Tot aici s-a dezvoltat și Centrul Comunitar Viscri, un proiect de suflet cu care are planuri mari – de la crearea unui afterschool, a unei cantine, la amenajarea unei biblioteci, a unor săli de sport – practic, să creeze un spațiu în care întreaga comunitate să se dezvolte și să contribuie.

Află mai multe detalii și hai alături de noi!