Construim modele pentru viitor. Alături de Bianca Hurjui, generația a 5-a Teach for Romania

October 22, 2019
Comments Off on Construim modele pentru viitor. Alături de Bianca Hurjui, generația a 5-a Teach for Romania

Când trăiești într-un mediu în care doar câțiva oameni cred în tine și unde situația materială dictează foarte multe lucruri din viața ta, capeți o ambiție, simți că poți muta și munții din loc. Mă regăsesc în mare măsură în copiii pe care îi am la școală. Diferența este startul pe care l-am avut, mai precis atitudinea pe care au avut-o părinții mei, care și-au dorit să am acces la o altfel de educație.

La aproape 19 ani, Bianca pleca din Vaslui către București, cu un vis măreț de a schimba lumea. S-a angajat încă din primul an de facultate și a lucrat în diverse domenii, însă simțea că este în continuare departe de visul ei – acela de a fi implicată în sfera educației și de a face cercetare în politici publice. Între timp, a apărut programul Teach for Romania în viața ei, care a fost fix ceea ce avea nevoie la momentul respectiv – o experiență la firul ierbii, în comunități vulnerabile, alături de copii, părinți și întreaga comunitate, pentru a înțelege problemele mult mai în profunzime, ca mai apoi să poată acționa la nivel macro, cu o altă înțelegere asupra sistemului.

E mai mult decât o profesie ceea ce fac acum, e fericire! Este primul job care îmi aduce cu adevărat împlinire, concluzionează Bianca.

Află mai multe detalii și hai alături de noi!