Învățarea se produce mai mult în afara clasei – Anca Popa

March 27, 2020
Comments Off on Învățarea se produce mai mult în afara clasei – Anca Popa

“Mereu am admirat meseria de profesor!”, ne spune Anca.

Modelele pozitive pe care le-a avut în școală i-au arătat ce înseamnă să fii centrat pe nevoile elevului, cum să construiești o echipă, dar și cum să aduci lecțiile din sala de clasă în realitate.

Ani mai târziu, avea să fie profa de engleză din Fundeni care făcea aceleași lucruri pentru elevii săi.

Mi-am dat seama că învățarea se produce mai mult în afara clasei, așa că am încercat să le creez contextele potrivite. În primul an de Teach le-am adus la clasă un prieten din Chile, care își dorea să viziteze comunitatea. Le-a plăcut atât de mult încât, la scurt timp după, am organizat o școală de vară în care, zi de zi, o lună întreagă, au putut interacționa cu studenți din India și Georgia. A contat mult să fie implicați și în afara contextului școlar, iar eu m-am bucurat să îi văd atât de entuziasmați și dornici de învățare.

Legătura Ancăi cu mediul internațional a început încă din liceu, când a participat la un proiect al organizației AIESEC. A fost o experiență ce a avut un impact extraordinar asupra ei – era prima dată când folosea engleza în afara școlii sau când participa la o activitate cu obiective de învățare, coordonată de traineri din diverse colțuri ale lumii.

A fost suficient cât să o cucerească și să își dorească să facă parte din această organizație, lucru care s-a și întâmplat, odată ajunsă la facultate.

Au fost 2 ani care au crescut-o atât ca om, cât și ca profesionist, o perioadă în care s-a bucurat de fiecare progres al copiilor pentru care lucra.

Motivația de a ni se alătura a venit din faptul că și-a dorit să aibă în continuare un impact în viețile unor copii și să fie, la rândul ei, un profesor model, un om care să le stârnească pofta de învățare și să le ghideze pașii în viață.

În prezent, contribuie la formarea și susținerea profesorilor din noile generații și crede că astfel impactul este unul și mai puternic, prin ei ajungând la și mai mulți copii.

De altfel, are planuri mari, fiind de părere că schimbarea în educație are nevoie de intervenții strategice și de timp.

Află mai multe detalii și hai alături de noi!