Oricine poate atinge performanța! Nu există limite! – Alina Dragomir

January 12, 2021
Comments Off on Oricine poate atinge performanța! Nu există limite! – Alina Dragomir

Alina este profesor de biologie de 10 ani și absolventă a programului nostru. Pasiunea sa pentru biologie pornește încă din copilărie, când locul de joacă era deseori pădurea din spatele casei, unde descoperea fascinată fel și fel de plante și insecte, cu ajutorul tatălui ei.

Nu se gândea atunci că această pasiune se va transforma într-o meserie, cu atât mai puțin una în învățământ. Visa la ecologie, protecția mediului, geografie – turism, chiar și arte, ceva inovativ care să nu o țină țintuită la un birou 8 ore pe zi și care să-i hrănească nevoia de libertate.

A ajuns până la urmă la Facultatea de Biologie, iar primul loc de muncă a fost chiar în învățământ, mai mult la insistențele prietenilor, care îi tot spuneau că este ceva ce i s-ar potrivi foarte tare.

Am intrat în învățământ și am zis că atunci când o să găsesc ceva mai bun, o să plec. Odată intrat în sistem, însă, dacă vrei să faci ceva de calitate, nu ai timp de alte opțiuni. Pe mine m-a acaparat complet, iar acum nu mă mai văd făcând altceva.

Alina crede că nimic nu este întâmplător. Aici și-a învins multe frici și este locul în care se vede crescând în continuare. I-au displăcut dintotdeauna etichetele, motiv pentru care de fiecare dată a ales școli pe care mulți le evitau.

Și-a dorit să demonstreze că oriunde se poate face performanță, dacă vrei și ai încredere în elevii tăi.

Și-a dorit să producă o schimbare acolo unde este nevoia mai mare, având în spate și un istoric în care ea însăși a cunoscut discriminarea.

Oricine poate atinge performanța, nu există limite. Trebuie doar să vrei, să crezi și să muncești.

Auzise de Teach de ceva vreme, când s-a hotărât să aplice. A rezonat foarte tare cu viziunea organizației și i s-a părut că aici poate găsi soluții la multe dintre problemele cu care se confrunta atunci.

Teach m-a ajutat mult în stabilirea unei relații de încredere cu elevii mei. Mi-am dat seama că doar așa se poate produce, cu adevărat, învățarea. Că e nevoie de o atmosferă relaxantă, fără presiune, în care să nu se învețe de frică. Soluțiile le găsești singur, dacă îți pui întrebările potrivite. M-a ajutat mult sprijinul comunității.

În prezent, Alina se gândește cum poate crește și mai mult ca profesor. Formarea ei a fost întotdeauna o prioritate, astfel s-a înscris la conversie profesională.

Pe termen lung își dorește să devină metodist și poate chiar formator. Rolul de profesor, însă, va fi cel care îi va aduce mereu cea mai mare satisfacție.

Elevii mei sunt cei mai buni profesori. Îmi place să învăț de la ei și pentru ei. Ei sunt motivul pentru care am rămas și voi rămâne în învățământ.

Află mai multe detalii și hai alături de noi!