Academia de Leadership și Pedagogie 2018
Opțiuni de viață prin educație de calitate pentru fiecare copil din România
Ce este Academia de Leadership și Pedagogie?
Un program care dezvoltă competențe de leadership prin intermediul unei experiențe unice de învățare
-
despre sine
-
despre educație
-
despre forța unei comunități
Când? Unde?
București, Academia de Studii Economice: 30 iunie – 20 iulie
Buzău, Școlile Gimnaziale Mihăilești și Costești: 23 iulie – 12 august
Academia Copiilor
Buzău, Școlile Gimnaziale Mihăilești și Costești: 26 iulie – 8 august
-
400 de copii,
-
3 ore de curs/zi
-
O masă caldă împreună
-
Muuuultă educație cu dragoste
Iată cine ne susține în Academia de Leadership și Pedagogie 2018
Avem alături de noi traineri profesioniști care au acceptat să ne ajute să formăm viitorii lideri în educație! Le mulțumim!
Lista este în curs de actualizare.
Traineri
Oana Dănilă
Cred și mă alătur Teach în ideea că profesia de educator/ invătător/ profesor este una a posibilitătilor infinite și că orice copil/om are dreptul să fie ghidat cu blândețe în universul cunoașterii!” Cariera Oanei s-a construit în jurul pasiunii pentru educația adulților atât în mediul universitar cât și în cadrul activităților de training. Activitatea sa îmbină rolul de psihoterapeut și de trainer, gravitând în jurlul a trei valori centrale: umanitate, non-judecare și iubire.
Laurențiu Horubeț
Laurențiu crede în conexiune, împlinire și sinceritate. A lucrat în companii multinaționale, pe trei continente, construindu-și o carieră în resurse umane, dar la bază este profesor de română și engleză. Înainte să se dedice dezvoltării oamenilor, a predat patru ani într-un colegiu privat. Acum este antreprenor și are propria firmă de consultanță în leadership, Let’s Talk. Marturisește că este o onoare să contribuie la viitorul societătii românesti, sprijinind cauza Teach.
Diana Ghindă
Dianei îi place să cultive în ceilalți dorința de formare pe tot parcursul vieții. Din 2008, este coordonator de training în cadrul Institutului Român de Training. Una dintre cele mai importante realizări ale ei este cursul de formare pentru formatori .
Petruța Coman
Elena Marineci
Elena aduce participanților la trainingurile sale o abordare plină de energie și provocări, punându-i în situația de a-și depăși limitele și de a descoperi noi resurse. A absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității București, precum și cursurile Metasysteme Coaching.
Laura Stoia-Djeska
Laura își amintește cât de mult i-a schimbat perspectivele organizația în care a activat în timpul studenției. Simte că o societate sănătoasă poate fi construită doar prin educație și se alatură Teach în misiunea de transforma oameni cu suflet în profesori exceptionali. Acum ea lucrează alături de companii de training și consultanță la dezvoltarea de programe de învățare și cursuri pentru mediul corporate. În paralel, pe lângă training-uri și teambuilding-uri, se pregătește să devină psihoterapeut.
Mihai Popa Radu
Mădălin Mandin
„Teach for Romania reprezintă mentorul pe care eu nu l-am avut în școală, iar copiii de astăzi au posibilitatea să vorbească cu el, să crească alături de el, să gândească alături de el, să fie ascultați și nu în ultimul rând apreciați.”
Radu Ciobănașu
“Susțin și mă implic în programul Teach for Romania pentru că am un respect enorm pentru toți dascălii, pentru toți acei oameni care, cu răbdare și profesionalism, plantează semințele binelui în sufletele copiilor”. Radu este membru al echipei Improvisneyland și ține cursuri pentru adulți în cadrul Academiei de Improvizație, dar și pentru copii sub titulatura Micii IMPROfesioniști.
Monica Anastase
Cred foarte mult în impactul real pe care programul îl are în comunităţile unde se desfăşoară şi am foarte multă admiraţie pentru cei care decid să facă parte din povestea aceasta.” Monica este actriţă, trainer în trupa Improvisneyland şi fondatoarea !MPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie. A jucat şi susţinut ateliere la festivaluri internaţionale precum cele din Tallinn, Goteborg, Dublin şi Amsterdam, şi a studiat alaturi de maeştri improvizatori precum Keith Johnstone, Joe Bill sau Jill Bernard.
Mihaela Georgescu
Mihaela susține Teach for Romania pentru că „este locul în care întâlnesc oameni frumoși, entuziaști, creativi, pentru care nu există bariere, oamenii care vor produce schimbarea.” Consideră că lider în educație este acel lider care inspiră și transformă. „Un copil, un profesor, o carte și un stilou pot schimba lumea.” (Malala Yousafzai, iulie 2013, discurs la ONU)
Claudia Ionescu
„Cred în Teach. Cred în puterea sa transformațională. Îmi place și mă motivează tinerețea, entuziasmul și dorința de a învăța și de progresa a celor pe care Teach îi pregătește pentru a deveni lideri în educație. Am ales să susțin Teach și în acest an pentru ca aici învăț permanent, găsesc idei pentru școala mea și, mai ales, lucrez cu oameni minunați și dedicați educației cu care împărtășesc valori comune. Toți credem în puterea educației.”
Noela Zaharia
Noela are o experiență de 15 ani în HR și Talent Development, 8 ani de practică în professional high-potential coaching și 2 formări complexe în training experiențial, coaching profesionist și programare neuro-lingvistică. Ea crede în misiunea Teach de a forma adulții de mâine și este convinsă că învățarea nu se oprește niciodată.
Constantin Lomaca
„Lider în educație” include: „lider” la clasă, ca profesor/ învățător ce facilitează și monitorizează învățarea; „lider” ca membru al comunității ce are o responsabilitate în formarea personalităților indivizilor ce vor constitui noile generații; „lider” ca formator și inițiator de proiecte, nu numai școlare-academice ci și civice și sociale. Mă bucur că „am ocazia să pot face parte din această minunată inițiativă, cu care îmi identific majoritatea dorințelor și speranțelor mele educaționale!”
Paul Olteanu
Specialist în comunicare, Paul Olteanu a acumulat deja peste 7500 de ore de livrare de training si coaching pe teme legate de psihologia comunicării, public speaking, personal branding. În prezent, folosește instrumentele neuroștiințelor pentru a evalua și transforma tiparele de gândire ale participanților la sesiunile sale.
Olimpia Mesa
Olimpia este designer-ul de curs care se află în spatele unor sute de programe corporative, educaționale de succes traduse în peste 20 de limbi. În paralel, în cadrul Book to Courses™ Corporate Learning School, ea livrează cursurile Creating Cutting Edge Corporate Courses dedicate trainerilor, consultanților și profesioniștilor în HR. Colaborarea cu Teach for România vine din dorința sa de a împărtăși oamenilor secretele neuroștiintei privind învățarea, secrete care speră că vor îndrepta cât mai mulți copii spre un viitor mai bun, prin intermediul profesorilor lor.
Mădălina Bouroș
Mădălina e pasionată de inovare socială și dedicată să îmbunătățească viețile oamenilor de la baza piramidei. Are peste 10 ani de experientă în realizarea de inovații sociale, strategie și operatiuni în numeroase sectoare și țări. In 2015 a fondat organizația All Grow, care susține copiii și tinerii în descoperirea puterii lor de a crea viitorul, de a deveni arhitecți ai schimbării. All Grow Romania a ales să colaboreze cu Teach for Romania, recunoscand rolul important pe care liderii din educatie il au pentru viitorul tuturor copiilor.
Veronica Soare
“Susțin Teach for Romania pentru că accesul la educație de calitate trebuie sprijinit și pentru că în ultimii ani am văzut cu ochii mei, la clasă, efectele unui profesor Teach asupra comunitătii”, ne spune Veronica Soare, fondator, fundraiser și friendraiser al proiectului minuni.ro. Proiectul de suflet al Veronicai este #minunipeCamino, călătoria de 40 de zile și 910 km – o poveste de strângere de fonduri pentru Asociația Inima Copiilor și un proiect care a câștigat premiul pentru cea mai bună campanie de fundraising de pe Galantom în 2017 la Gala Oameni pentru Oameni.
Oana Botolan Datki
“Mă impresionează oamenii din cadrul Teach for Romania și mi se pare că s-au înhămat la un proiect superb, dar cumplit de dificil. Este o onoare să stau cât mai aproape de astfel de oameni inimoși și să învăț despre valori curate.” Oana a acumulat o experiență de peste cincisprezece ani în consultanță HR, implicându-se în head-hunting și training, livrând programe de training deschise în cadrul Academiei de HR, programe de teambuilding și cursuri in-house.
Raluca Tătaru
„Într-o lume tot mai complicată, în care orice rol social este tot mai dificil de îndeplinit, posibilitatea alăturării unei echipe de oameni care schimbă literalmente destine este atât de onorantă, cât și necesară.” Raluca este absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, având un Master în Psihodiagnostic și Psihoterapie. Are peste paisprezece ani de experiență în segmentul resurselor umane, a experimentat atât roluri de management cât și o arie largă de procese, incluzând zona de recrutare, pentru peste cincisprezece industrii cu acoperire națională.
Alina Costescu
“Cred că Teach for Romania este la momentul actual cea mai bună cale de a ne implica, a ne dezvolta pentru copiii noștri și a ajuta comunități întregi în schimbarea paradigmei educației.” Alina s-a alăturat echipei Cteam în 2016 în calitate de Trainer și Consultant HR, specializată pe livrarea de training-uri de soft skills, comunicare și dezvoltare personală, iar din 2017 a început procesul de formare al școlii Erickson Coaching International.
Specialiştii noştri interni
Sînziana Spistyak
Cătălina Leuca
Nicoleta Topoleanu
Aura Stan
Corina Puiu
Alina Andronescu
Sînziana Badea
Costin Corbeanu
Ioana Terente
Ioana este absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, cu masterat tot în domeniul psihologiei. „Oportunitatea sau/și provocarea de a fi trainer în cadrul Teach for Romania, a reprezentat ocazia ideală de a oferi celorlalți din experința celor doi ani ca învățătoare susținută de Teach, alături de informații din domeniul meu de interes-psihologia.”
Mirela Ștețco
Mentori – Profesori și alumni susținuți de Teach for Romania
Alexandru Vesa
Am ales să fiu mentor atât pentru copii cât și pentru colegii din G5, dar și pentru mine, fiind o ocazie bună de creștere profesională și chiar personală. În ce privește copiii, am convingerea că timp de 2 săptămâni pot inspira și pot pune pe gânduri cel puțin un copil. Există copii din Gîrcin (LSA 2017) care încă îmi trimit mesaje. Acesta este un feedback excelent pentru mine.
Cristiana Șalgău
Pentru că într-un LSA și un an la catedră sub pelerina Teach am adunat experiențe, povești, înțelepciuni prea valoroase ca să rămână neîmpărtășite, am ales să fiu mentor.
Voi fi acolo să îți răspund la întrebări, să despicăm firul în patru până găsim cele mai bune strategii pentru elevii tăi, apoi să îți arăt cât de multe lucruri excepționale poți face singur. Sunt sigură că vor fi două săptămâni cu sens pentru toată lumea: eu, tu, copiii. Abia aștept!
Rodica Bistran
Am ales să fiu mentor pentru că este ca atunci când înveți să mergi pe bicicletă – dacă este cineva care să te asiste în primele minute și atunci când nu mai ține de bicicletă te simți în siguranță. Eu am avut pe cineva cu acest rol… și am învățat să țin de bicicletă numai atât cât este necesar. Și poate mă înveți și tu ceva trucuri.
Monica Ploeșteanu
Am ales sî fiu mentor ca să pot da înapoi o parte din ce am primit eu. Și ca să sprijin tânăra generație în procesul ei de învățare. Și pentru că acest proces și practica în sine sunt o super experiență pe care am ocazia acum să o descopăr dintr-un alt rol. Și va fi fascinant să pot ghida pe cineva în călătoria sa de învățare. LSA creează magie, se știe
Marius Maria
Am ales sa fiu mentor pentru a repeta experiența de anul trecut, însa la un alt nivel și cu așteptări mai ridicate. E o ocazie foarte bună de a ajuta pe cei care nu au trecut înca prin provocările experienței de a fi profesor Teach for Romania în comunități dezavantajate cât și de a-mi dezvolta anumite abilități și de a-mi crea un cerc de interes în educație. Și eu am fost ajutat și bine mi-a prins
Claudia Sărban
Vreau sa fiu mentor pentru a le spune profesorilor că nu merg pe drumul acesta singuri, că se pot bucura de aceasta experiență și că pot crește. Anul ce a trecut am trăit experiența de a avea un tutor aproape, de a primi sprijin și ajutor, pentru a nu renunța și a crede că pot. Vreau să ofer mai departe ceea ce am primit.
Jeni Susanu
Am ales acest rol pentru că mă fascinează oamenii care își asumă transformarea. Să fiu mentor este privilegiul de a fi însoțitor de zbor.
Voi putea dărui viitorilor profesori o hartă complexă (emoțională, tehnică, relațională etc.), documentată în timpul petrecut în LSA și la catedră de care să se folosească la început de drum.
Constantin Cojocea
Decizia de a deveni mentor ar putea să atragă după sine o serie de evenimente, experiențe și provocări care ar putea să îți schimbe viața în bine. Atunci când ajuți pe cineva să se descopere, te vei descoperi pe tine însuți!
Claudiu Grigore
Am ales să fiu mentor pentru că îmi doresc să ofer o parte din experiența și energia mea, pentru că suntem cu toții în aceeași “barcă”, pentru că vreau să aibă încredere în faptul că “balaurul” de la început nu este, de fapt, unul atât de mare. Învățarea este reciprocă și, astfel, pot să mă dezvolt cu ajutorul colegilor din G5.
Andrei Papadache
Îmi doresc să fiu mentor pentru a fi alături de cei care au ales cariera didactică alaturi de Teach for Romania și a le oferi puțin din ceea ce sunt, observându-le progresul, sărbătorind reușitele și ajutându-i să depășească provocările. Consider că aș putea să îi ajut pe cei aflați la început de drum să construiască relația cu elevii, sa realizeze lecții în acord cu viziunea stabilită, dar mai ales să își valorifice propriul potențial și stil de predare-învățare, care să corespundă nevoilor elevilor.
Elena Șerban
Am ales să fiu mentor pentru că este o provocare, este un lucru pe care nu l-am mai făcut niciodată , pentru că este o experienţă care îi crește pe cei din jur cât și pe mine. Pentru că, pentru mine este despre „cum?“ și “de ce?” şi nu despre cât conţinut trebuie să “livrăm”elevilor.
Adriana Simac
Îmi doresc să contribui la rândul meu și să fiu alături de colegii mei din G5 deoarece pentru mine interacțiunea cu mentorul din perioada practicii a fost deosebit de valoroasă atât în privința dezvoltării personale cât și profesionale.
Un alt motiv pentru care îmi doresc să fiu mentor este dorința de a învăța mai mult atât în ceea ce privește planificarea și organizarea, cât și din experiențele de predare de la clasă.
Ilona Andrei
Îmi doresc să fiu mentor pentru a mai trece iar prin adrenalina unui LSA și pentru a învăța din experiența asta împreună.
Vreau sa fiu alături de cei la început de drum cu tot ce au nevoie: un sfat, o poveste, o îmbrățișare sau sprijin în realizarea planificărilor și a activităților de la clasă.
Adela Beca
După un prim an de predare, reușite și provocări ca învățător (Clasa a II-a, albinuțele prietenoase din Cornetu), după un an în echipa Teach, am simțit o tragere de inimă să devin mentor pentru a purta mai departe tot ceea ce știu că știu, tot ceea ce cred că știu, tot ceea ce nu știu că știu.
Mai departe către colegii mei din G5, care pornesc pe un drum nou, plin de reușite și încercări, pe care am fost și sunt și eu aș vrea să ofer din reușitele și greșelile din care am învățat la clasă.
Delia Dorneanu
Vreau să ajut noua generație! Cred că o să fie grozavă experiența de a sprijini pe cineva în creșterea lui și cred că o să învăț enorm de multe lucruri.
Fiind foarte deschisă, împărtășind din experiența mea când și-o doresc și fiind foarte curioasă despre mentee-ii mei, îi voi ajuta pe cei aflați la început de drum.
Gabriela Dima
Suntem o comunitate, iar asta înseamnă să împărtășim cu ceilalți cât mai mult din ceea ce suntem și ceea ce știm. Să fiu mentor în LSA, pentru mine, reprezintă ”a win-win situation”. Avem prilejul să ne cunoaștem mai bine, pot oferi ghidare viitorilor dascăli și pot învăța urmărind procesul din spatele clasei sau planificând cot la cot cu ei.
Florentina Preda
Am ales să fiu mentor din egoism. Consider că este o oportunitate de a mă perfecționa și de a învăța lucruri noi. Și pentru a vedea cum m-am schimbat de anul trecut, când eram în fața clasei, față de acum, când voi privi din spatele ei.
Cred că îi pot ajuta prin sinceritate și încredere. Prin a le povesti cu sinceritate momentele petrecute la catedră, prin a le da sfaturi din inimă și prin a avea încrederea totală că pot să reușească ceea ce și-au propus atunci când au vrut să devina profesori.
Camelia Damian
Pentru mine întalnirea cu Teach for Romania a fost momentul în care am descoperit că poți să muncești și să îți și placă ceea ce faci. Acum vreau să ajut alți profesori să descopere și ei acest lucru.
Cred că pot să îi ajut pe cei aflați la început de drum, împărtășindu-le experiența mea de viață și de profesor.
Corina Pungă
Dacă ar fi să aleg un cuvânt – așa cum Teach-ul ne-a învățat – cel mai important cuvânt care să descrie modul în care eu sper să pot ajuta, aș alege CLARITATE, pentru că, înainte de a începe procesul de predare, ai nevoie să fi înțeles mecanismul de derulare al acestuia. Drept urmare, ceea ce eu îmi doresc pentru LSA kids este să ajut la descoperirea firului roșu de către cei cărora le voi fi alături.
Marius Bogdan
Am ales să fiu mentor din două motive clare: în primul rând, orice profesor care își face inițierea (fie la catedră, fie în formare pe metode, tehnici, abordări sistemice) are nevoie, pe lângă teorie, de un om care să-l însoțească în „mânuirea” teoriei și, în al doilea rând, orice mentor devine un profesor mai bun la clasă prin lucrurile pe care le învață de la ceilalți.
Îi pot ajuta pe mentee-ii mei să-și atingă obiectivele proprii prin abordare de tip coaching, să se vadă pe ei ca oameni, apoi ca profesori prin asistențe la ore.
Sorina Ion
Experiența mea profesionala și personală acumulată până acum e ca o carte deschisă pentru colegii din G5 și am convingerea că împreună vom găsi soluții și răspunsuri la orice întrebare. Cred în colaborare, în comunicarea autentica și constructivă. Îi voi susține în călătoria lor cu multă încredere, deschidere, empatie și acordarea spațiului personal în care să-ți pună în valoare propriile idei.
Echipa LSA
Mirela Ștețco
Cristina Constantin
Georgiana Curea
Sînziana Badea
Fabiola Istudor
Ana Sabou
Mihaela Gălii
Mircea Baciu
Camelia Stroiu
Anca Popa
Mihai Soare
Cătălina Pescaru
Academia de Leadership și Pedagogie în cifre:
săptămani de Bootcamp
de ore de training/workshop
de viitori învățători și profesori
de traineri și coachi
de ore de reflecție și împărtășire
de ore de comunitate
școli: Mihăilești, Costești (jud, Buzău)
de copii
de clase în paralel
de ore de mentorat
de ore de predare/învățare
tutori coordonatori
de mentori
Ce înseamnă pentru participanți:
Să fiu mentor Teach for Romania a fost pentru mine o mare oportunitate de învățare. A fost provocator ca de data aceasta sa fiu în spatele clasei și să observ procesul de predare, iar apoi sa îmi ajut colegii sa fie din ce în ce mai buni. Am vazut cum e să te lovești de diverse provocări în timpul orei și să ai nevoie de ajutor. Atunci am înțeles cât de relevant e rolul meu.Sînziana Badea,
Credeam ca a construi o relație cu copiii se face în 2 timpi și 3 mișcări. În Academie am învățat tehnici de a ne conecta cu copiii și m-am bucurat când la final mi-au spus cu patos: „Doamnaaaaa, aș vrea sa stau cu tine toatăăăă ziua!”Laura Hobinca,
Academia mi-a oferit posibilitatea să am o experiență de predare reală, pentru a înțelege care sunt provocările în materie de planificare, execuție și raportare personală la clasă. Datorită
acestei experiențe, am așteptări realiste pentru începutul anului școlar Și sunt gata sa răspund unor nevoi reale din partea elevilor.Tiberius Hodoroaba,
Am fost încântat de prezența Teach for Romania. Deși sunt cu o vechime de peste 40 de ani în învățământ, am avut de învățat ca
persoană și dascăl, de la tinerii pe care i-a pregătit această asociație. Se vede o abordare nouă și schimbare în demersul didactic pe care ei l-au facut aici la școală din Românești. Am rămas plăcut surprins de faptul că au venit mai mulți copii decât ne-am așteptat. Copiii au ramas foarte încântați și plăcut impresionați.Ion Lovișteanu,