Home LSA 2017

Academia de Leadership si Pedagogie 2017

Academia de Leadership și Pedagogie (LSA) este cel mai mare bootcamp educațional din România, în cadrul căruia pregătim o nouă generație de profesori-lideri pentru a rescrie povestea copiilor, familiilor, școlilor și comunităților cu provocări.
Anul acesta, Academia se va desfășura între 3 iulie și 13 august, astfel: primele 3 săptămâni vor avea loc în București, în cadrul Facultății de Filosofie a Universității București, iar ultimele 3 săptămâni – perioada de practică la catedră – în Gârcini, municipiul Săcele, la Școala Gimnazială nr. 5.
În timpul celor 6 săptămâni, cei 41 de profesori din cea de-a patra generație Teach for Romania vor face primii pași în călătoria transformațională, pe parcursul căreia vor fi susținuți de traineri-experți, de partenerii noștri inimoși și de staff-ul și voluntarii Teach for Romania.
Poți afla povestea Generației #4 – cine sunt, de unde vin și încotro se îndreaptă accesând albumul nostru dedicat! De asemenea, nu uita de pagina noastră de Facebook, unde postăm în fiecare zi noutăți și momente-cheie! De asemenea, ne poți urmări și pe Instagram și Twitter!

Iată cine ne susține în LSA 2017!

Avem alături de noi traineri profesioniști care au acceptat să ne ajute să formăm viitorii lideri în educație! Le mulțumim!

Lista este în curs de actualizare.

Elena Marineci

Starfish Events

Elena aduce participanților la trainingurile sale o abordare plină de energie și provocări, punându-i în situația de a-și depăși limitele și de a descoperi noi resurse. A absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității București, precum și cursurile Metasysteme Coaching.

Andy Szekely

Trainer, Speaker, Autor, Antreprenor

„Aleg să fiu alături de Teach for Romania dintr-un motiv foarte simplu: ceea ce fac astăzi se datorează frustrării pe care simțit-o în școală. Am terminat școala punându-mi încă o întrebare: de ce am făcut-o? Văzându-i însă pe profesorii Teach for Romania la treabă, am rămas mișcat. Teach for Romania nu este doar o școală nu pentru copii, este o școală pentru oameni mari, întrucât profesorii de la Teach for Romania trec printr-un sistem de educație de doi ani de zile, în care este imposibil să nu te dezvolți ca lider.”

Paul Olteanu

People Dynamics

Specialist în comunicare, Paul Olteanu a acumulat deja peste 7500 de ore de livrare de training si coaching pe teme legate de psihologia comunicării, public speaking, personal branding. În prezent, folosește instrumentele neuroștiințelor pentru a evalua și transforma tiparele de gândire ale participanților la sesiunile sale.

Mădălin Mandin

Improvisneyland

„Teach for Romania reprezintă mentorul pe care eu nu l-am avut în școală, iar copiii de astăzi au posibilitatea să vorbească cu el, să crească alături de el, să gândească alături de el, să fie ascultați și nu în ultimul rând apreciați.”

Radu Ciobănașu

Improvisneyland

Constantin Lomaca

Franconian International School (The-FIS)

„Lider în educație” include: „lider” la clasă, ca profesor/ învățător ce facilitează și monitorizează învățarea; „lider” ca membru al comunității ce are o responsabilitate în formarea personalităților indivizilor ce vor constitui noile generații; „lider” ca formator și inițiator de proiecte, nu numai școlare-academice ci și civice și sociale. Mă bucur că „am ocazia să pot face parte din această minunată inițiativă, cu care îmi identific majoritatea dorințelor și speranțelor mele educaționale!”

Lila Vasilescu

Verita School

Alegerea Lilei de a susține Teach este „bucuria personală de a contribui la procesul de autocunoaștere și la o stare de bine a unor oameni care fac același lucru la rândul lor cu copiii cu care lucrează”. Consideră că „liderul în educație” este un profesor carismatic, care are curajul să schimbe, oriunde este, cu mijloacele de care dispune.

Cosmina Păcurar

Starfish Events

„La Starfish, educația și sprinijinirea antreprenoriatului rămân cele două zone de focus cu care vrem să schimbăm lumea în bine. Teach le îmbină cu succes pe amândouă, așa că suntem fanii și suporterii voștri pe viață! Lider în educație înseamnă să poți să ai niște indicatori de succes relevanți măsurați atât cantitativ, cât și calitativ.”

Violeta Dascălu

Școala Ferdinand I

„Aleg să fiu alături de voi, pentru că sunteti un fenomen! Ați reusit în 3 ani ce alții nu au reușit în 3 decenii: să oferiți tineri pregătiți, responsabili, cu influență în comunitatea în care activează. Cred că orice copil are nevoie de șansa de a fi alături de el. „Liderul în educație” este un profesor carismatic, care are curajul să schimbe, oriunde este, cu mijloacele de care dispune. Este omul care găsește soluții și are timp pentru toți. Știe să zâmbească, dar este ferm în decizii.”

Diana Ghindă

Training café

Dianei îi place să cultive în ceilalți dorința de formare pe tot parcursul vieții. Din 2008, este coordonator de training în cadrul Institutului Român de Training. Una dintre cele mai importante realizări ale ei este cursul de formare pentru formatori .

Adriana Antohe

Occupational Health Physician

Adriana s-ar bucura să găsească resursele pentru o evaluare a factorilor de risc stresori, personali și profesionali și să implementeze, alături de Teach, un proiect de educație medicală, pentru a crește informațiile și abilitățile necesare în situații de stres (a încuraja alegerile sănătoase poate fi un process dificil, care necesita support). Consideră că „lider în educație este cel care reușește să inspire un copil sau adult să-și dezvolte potențialul – toți avem zone neexplorate pentru că nu știm că știm, dar și din categoria despre care nici măcar nu știm că nu știm”.

Marius Luca

Verita School

Marius se regăsește pe deplin în viziunea, misiunea și valorile promovate și întrupate de echipa Teach for Romania. „Vin, așadar, să împărtășesc echipei Teach, viitorilor profesori, despre experiența acumulată în practica personală și în încercarea de a implementa mindfulness în școala Verita.”

Ana Precup

YourWay

Mihaela Feodorof

Your Way

Mihaela a urmărit cu interes evoluția programului Teach for Romania și a apreciat impactul pe care îl are organizația în industria de profil. „Îmi place conceptul, faptul că sunt identificați în proiect oamenii potriviți care facilitează procesul de învățare. Din perspectiva mea, liderul din educație este eroul adultului care se formează în preajma acestuia.”

Raluca Mohanu

Executive Coach - Steps 4Change

Raluca susține Teach for Romania deoarece „am fost impresionată de calitatea umană și profesională a învățătorilor și profesorilor pe care i-am întâlnit. În cadrul L.S.A. vom aborda teme precum stările eu-lui: părinte/adult/copil; competențele unei relații echilibrate: a da și a primi/a cere și a refuza; jocurile psihologice în sala de clasă sau în cancelarie; cum le evităm și cum putem crea relațiile armonioase în școală.”

Mihai Zoican

Transylvania College

„Am ales să susțin Teach acum pentru că un profesor ajunge, de cele mai multe ori, conștient sau nu, un model, iar eu cred că, dacă ne dorim modele care să lumineze viața elevilor, trebuie, întâi, să investim în ele, să le oferim încredere. Un “lider în educație” le comunică persoanelor implicate în acest proces valoarea și potențialul atât de clar, încât acestea sunt inspirate să o observe în ele însele, și iau atitudine.”

Claudia Ionescu

Școala Gimnazială nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino” Pucioasa, Dâmbovița

„Cred în Teach. Cred în puterea sa transformațională. Îmi place și mă motivează tinerețea, entuziasmul și dorința de a învăța și de progresa a celor pe care Teach îi pregătește pentru a deveni lideri în educație. Am ales să susțin Teach și în acest an pentru ca aici învăț permanent, găsesc idei pentru școala mea și, mai ales, lucrez cu oameni minunați și dedicați educației cu care împărtășesc valori comune. Toți credem în puterea educației.”

Mihaela Georgescu

Liceul Teoretic „George Călinescu”

Mihaela susține Teach for Romania pentru că „este locul în care întâlnesc oameni frumoși, entuziaști, creativi, pentru care nu există bariere, oamenii care vor produce schimbarea.” Consideră că lider în educație este acel lider care inspiră și transformă. „Un copil, un profesor, o carte și un stilou pot schimba lumea.” (Malala Yousafzai, iulie 2013, discurs la ONU)

Laura Agapin

Colegiul Kretzulescu

Laura este profesor de limba și literatura română și metodist al Inspectoratului Școlar al Municipiului București. În timp, Laura și-a definit ca arie de expertiză comunicarea, metode active de învățare, leadership, managementul conflictelor, mecanisme ale administrației publice centrale și locale și managementul de proiect.

Oana Rădulescu

Transylvania College

„Cred cu tărie că orice elev are potențial de lider și rolul profesorului este să îl inspire și să îl îndrume să își descop for Romania atât cu sfaturi practice, cât și cu povești inspiraționale din experiența mea personală și profesională.”

Mihaela Tăbăcaru

Newschool, Norvegia

Petruța Coman

Psiholog Doctor

Iulia Mugescu

ABC-ul Nutriției

Iulia Manole

ABC-ul Nutriției

Vlad Dumitrescu

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Cecilia Moţei

Psiholog și Consultant ABA

Ana-Maria Brezniceanu

Montessori Kindergarten of Bucharest

Laurențiu Horubeț

Change Advisers

Claudia Chiru

Asociația SAGA

„Am ales să susțin Teach for Romania chiar de ziua mea pentru că educația este marea mea pasiune și pentru că vreau să înapoiez societății ceea ce am mai bun. A fi lider în educație înseamnă să te preocupi și să inspiri oamenii din jur, să dai dovadă de profesionalism și dedicare, să lupți cu morile de vânt și să nu te motiveze salariul; înseamnă să ai o atitudine sănătoasă și să fii proactiv și împins de propriile forțe, să fii temerar și dornic de schimbarea pe care să o concepi chiar tu pentru că tragi cu ochiul în ograda statelor membre UE, să predai cu sufletul, într-o manieră contemporană și să evaluezi aplicat, integrat și ancorat în realitate.”

Veronica Soare

http://minuni.ro/

„Cred în bunătate și generozitate, cred că doar ele pot salva ceea ce mai poate fi salvat pe lume și mai cred că dacă fiecare dintre noi ar face pe strada lui, cu resursele lui, în felul lui, tot ce poate pentru ceilalți, putem spera la cea mai frumoasă dintre lumile posibile, așa cum spunea Optimistul lui Voltaire.”

Ema Barbă

Teach for Romania

Dincolo de a coordona comunicarea externă a Academiei, îmi petrec diminețile alături de profesorii Teach și îi ajut prin Yoga să rămână centrați în corpul lor, să învețe să se bazeze pe respirația lor, să se concentreze mai bine și să rămână centrați indiferent de situație. 6 săptămâni de studiu intens și practică cu copiii din medii vulnerabile se pot dovedi foarte dificile, de aceea mă bucur să îi ajut sa treacă prin ele în armonie și echilibru cu ei înșiși.
Un lider în educație este un om care și-a asumat propria învățare și este conștient de impactul pe care îl are în învățarea celorlalți. Ești lider în educație în orice moment în care devii parte din educația celorlalți și o ghidezi într-un anume fel. Doar amploarea se schimbă – de la lider al propriei tale învățări, la a ghida procesul de învățare într-o clasă de copii, la a fi viitorul Ministru al Educației.

Academia de Leadership și Pedagogie 2017 în cifre:

41
noi profesori și învățători

150
de workshopuri practice pentru elevi

100
de sesiuni de reflectie si coaching

350
de elevi

450
sesiuni de predare

150
de sesiuni de training

6
saptamani de Boot Camp

17
clase ce vor avea ore în paralel – timp de 10 zile

250
de sesiuni de teaching

15
parteneri

30
de mentori și facilitatori

170
de ore de student leadership

50
traineri și coaches implicați

1
școală

268
de ore de training

Parteneri strategici

Parteneri educaționali