Ungra – comunitatea pentru care Bianca a oferit doi ani din viața ei

February 15, 2020
SuperTeach
Comments Off on Ungra – comunitatea pentru care Bianca a oferit doi ani din viața ei

Bianca este de profesie psiholog, însă de-a lungul timpului a contribuit ca voluntar în mai multe asociații, fundații și instituții, lucrând cu studenți, elevi și copii din mediul dezavantajat. În 2017, pasiunea pentru educație a determinat-o să se înscrie în programul Teach for Romania.

“Am decis că la 25 pot oferi doi ani din viața mea pe de-a-ntregul. M-am mutat cu sufletul și cu toate catrafusele la Ungra și-am desprăfuit și bibilit potențialul copiilor, atât cât m-am priceput eu.

Anii Teach for Romania au fost anii cel mai bine investiți din viața mea. Nu am mers în misiunea Teach pentru mine, dar cred că în final am plecat cu cel puțin la fel de multe bogății imateriale ca cele pe care le-am lăsat acolo. Printre bogățiile pe care le port în desagă sunt reziliența, capacitatea de a stabili obiective strategice și a le urmări pe termen lung, capacitatea de a interacționa cu diferite tipuri de oameni, deprinderea de a-mi monitoriza rezultatele și multe cunoștințe despre educație, despre sistem și despre cum se petrece învățarea și dezvoltarea umană”.

În prezent este angajat al Secretariatului General al Guvernului, unde se ocupă de proiecte educaționale, culturale și sociale în județul Harghita, iar în timpul liber lucrează la un proiect de cercetare în domeniul educației. Știe că misiunea ei în educație continuă și după cei 2 ani de program și se bucură să facă parte dintr-o comunitate puternică de alumni.

Întrebată în cadrul unui interviu de ce a ales să aplice pentru programul Teach for Romania, Bianca a spus: “Când m-am înscris în Teach for Romania, m-am înscris mai degrabă din dorința de a contribui, să fac un pas în față și cred că întotdeauna am avut o aplecare spre educație”.

Interviul cu Bianca Păcurar poate fi urmărit aici .