Știu sigur că fiecare copil poate, dar trebuie să le spun și lor constant asta pentru a crede și ei

September 1, 2021
SuperTeach
Comments Off on Știu sigur că fiecare copil poate, dar trebuie să le spun și lor constant asta pentru a crede și ei

Florentina este învățătoare într-una din cele mai provocatoare comunități din România: Gârcini, județul Brașov. A terminat Jurnalismul la Iași, iar de trei ani este „doamna” pentru elevii ei de clasă primară.

Pentru Florentina Tituleac una dintre victoriile de la clasă este că elevii ei își numesc emoțiile, recunosc când sunt supărați sau își cer scuze celor pe care i-au supărat. Dincolo de notele din catalog, contează clădirea încrederii de sine, iar învățătoarea încearcă să le explice că sunt toți egali, nu mai buni sau mai puțini buni, ci că fiecare în parte contează.

Întrebată ce anume i-a adus programul Teach for Romania, Florentina a zis: „Cel mai mult am simțit că m-am dezvoltat personal – vreau să fac aici distincția între ce faci la catedră în rolul propriu zis de teacher și ce însemni tu ca om. Mi se pare că cei de la Teach for Romania au investit foarte mult pe partea de ce suntem noi ca oameni. Ne-au învățat cum să co

municăm, despre tipuri de personalități, despre cum să iei cele mai bune decizii în anumite situații sau cum să ne raportăm la anumit lucru în funcție de context. Pe partea acesta simt că a fost cel mai mare câștig pentru mine”.

Întreg articolul despre Florentina Tituleac poate fi citit aici .