Miruna Andronescu sau potențialul unui profesor de a atrage comunitatea în proiecte educaționale

October 2, 2021
Teach for Romania
Comments Off on Miruna Andronescu sau potențialul unui profesor de a atrage comunitatea în proiecte educaționale

Școala Gimnazială „Dumitru I. Ionescu” din Calvini se mândrește cu un profesor resursă ce a reușit să implice în comunitate, prin proiecte educaționale, atât elevi, cât și părinți.

Profesoara de geografie din Calvini, Miruna Andronescu, este un cadru didactic implicat, cu inițiativă și dornic să ajute. Ea face parte din generatia 6 Teach for Romania, iar printr-un proiect susținut de UiPath Foundation a reușit să aducă în școală materiale didactice și cartografice moderne pentru ca elevii săi să poată învăța mai bine Geografia.

Acum, Miruna este implicată în „Campionii incluziunii” , un proiect coordonat de Fundația Noi Orizonturi Lupeni, care are drept scop să contribuie la incluziunea efectivă a copiilor romi prin implicarea strategică și sustenabilă a părinților romi și ne-romi în viața școlii.

Proiectul va începe cu formarea profesorilor și apoi se va desfășura pe două componente: una care vizează „Școala părinților”, iar cealaltă a elevilor, care în vară ar urma să meargă într-o tabără gratuită la Straja.

Temele principale: dezvoltarea abilităților de părinte, comunicarea familie-școală, voluntariatul, învățarea acasă, implicarea părinților în luarea deciziilor și colaborarea cu comunitatea.

Întreg articolul poate fi citit aici .