Mircea Răzbunătoru – viitor polițist

March 19, 2021
SuperTeach
Comments Off on Mircea Răzbunătoru – viitor polițist

Miruna Andronescu, diriginta lui Mircea si profesoară de geografie, are mare încredere în elevii ei că vor reuși să își urmeze visele. Chiar și în anii anteriori, ea i-a sprijinit și i-a ajutat să își descopere potențialul și pasiunile, astfel încât să vină cu drag la școală. Un exemplu de elev ce iși urmeaza pasiunea este viitorul politist, Mircea.

Mircea Răzbunătoru îți atrage atenția de dinainte să își spună prenumele. Îl remarci într-o clasă plină de elevi și observi imediat combinația interesantă dintre trăsăturile masculine, mai pronunțate decât ale colegilor, fața pistruiată și curiozitatea incredibilă. „Ați venit de la București?” ne-a întrebat în primele 5 secunde după intrarea noastră în clasă.

Răzbunătoru, nearticulat, numele dat de tată în certificatul de naștere, are 14 ani, provine dintr-o familie cu 12 copii din Calvini, jud. Buzău și a rămas repetent de 4 ori până acum.

Are o familie numeroasă, sunt peste 50, dacă aduni frații, nepoții și mama, dar până acum niciunul dintre ei nu a reușit să termine 8 clase.

Mircea vrea să rupă tradiția și să fie primul care termină liceul. Îi e greu să fie mereu cuminte, să vină la școală zilnic și să învețe, dar cu mândrie ne spune că dacă vrea să devină polițist în sat, așa cum visează, trebuie să se țină de carte.

Când l-am cunoscut, la ora de franceză, Răzbunătorul își tatua cu un pix niște nume pe mână. „Sunt nepoții mei!”. Nu îi încap toți cei aproape 40 de nepoței pe fața mâinii, dar îi știe pe toți pe nume și îi iubește la fel de mult pe fiecare. Se bucură de fiecare dată când îi vede și și-ar dori ca și ei să învețe, ca să îl facă un unchi fericit.

E drept, uneori e mai ușor să stea cu familia, însă Mircea i-a promis dirigintei lui că nu se lasă.

Pe lângă a preda și a-i învăța să scrie și să citească, profesorii Teach for Romania construiesc caractere. Îi ajută pe copii să își descopere potențialul și să-l dezvolte, cu multă muncă, atenție și nu în ultimul rând, cu multă încredere că pot reuși atâta timp cât își „creează” strategia corectă și onestă față de ei.

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a afla ce mai facem în Teach for Romania.