Merge din Bacău până la Slănic Moldova. Face naveta 150 de km pe zi. 5 zile pe săptămână. Uneori, mai multe.
A aplicat la programul Teach for Romania fiindcă s-a identificat cu misiunea organizației și știa că doar având pe cineva alături va avea curajul de a intra în sistemul de învățământ de stat.
Simona Bulibașa a finalizat studiile Liceului de Arte Plastice, apoi s-a specializat în Marketing și Afaceri Economice, a lucrat 12 ani în producție publicitară unde s-a dezvoltat foarte mult și i-a plăcut să învețe constant, însă cocheta de mult timp cu ideea de a fi cadru didactic, însă s-a temut de ceea ce ar putea reprezenta această schimbare în mod independent.
,,Îmi plac foarte mult copiii. Îmi place felul lor de a învăța, curiozitatea lor. Mi se potrivește perfect rolul meu de acum, de educatoare. Am mare noroc că o am lângă mine și pe Iuliana Horvat din generația anterioară Teach. Toate au venit la mine când a trebuit. Acesta a fost momentul în care să descopăr organizația și să îmi fac curaj să aplic”.
În timp ce povestește, emană o bucurie teribilă când iși amintește de copiii ei de la grădiniță! Spune că cele mai puternice instrumente folosite la clasă sunt regulile și mai puțin consecințele.
Fiind o grupă mijlocie, a trebuit să se adapteze pentru fiecare copil în parte, pentru a îl atrage în învățare. Și aici, desigur, a fost nevoie de reguli în formarea lor. Observă progrese la copiii care erau reticenți la început, nu participau la activități sau nu voiau la școală. Acum, ei duc la final sarcinile primite și se bucură de fiecare data când o văd pe Simona, urmând o multitudine de îmbrățișări strânse. E foarte atentă să folosească numerația la clasă, alături de literație și cultura reușitei. Încorporează în toate activitățile sub formă de joc, fiecare element cognitiv pe care copilul e necesar să îl dobândească.
Ea este Simona. Un munte de curaj și bucurie constantă. E în mediul ei, acolo unde și-a dorit mereu, dar nu avusese curaj încă. O data ce adultul are curaj, și copiii pe care îi are sub aripă vor învăța despre ce este curajul. Prin model de urmat.
UniCredit și Teach For All au pus bazele unui parteneriat pan-european, cu impact la scară mare, din care fac parte șase țări: România, Austria, Bulgaria, Germania, Italia și Slovacia.
În România, prin parteneriatul cu UniCredit Bank Romania Bank, profesorii Teach for Romania vor lucra cu aproximativ 600 de copii, care astfel vor avea acces la un profesor lider și la un model educațional ce vizează impactul la nivelul clasei, școlii, comunității, sistemic.
Simona este unul dintre acești profesori lideri, care contribuie la schimbările din educație.
Fii și tu profesor model pentru copiii din medii vulnerabile! Alătură-te luptei împotriva analfabetismului funcțional! Înscrie-te până pe 13 februarie: TeachForRomania.org/inscrieri