Mădălina face parte din acea generație de tineri care nu mai privește de pe margine

March 25, 2021
SuperTeach
Comments Off on Mădălina face parte din acea generație de tineri care nu mai privește de pe margine

„Eu am vrut sa merg într-o zonă defavorizată și am găsit organizația ”Teach For Romania” care pregătește atât oameni care nu sunt în sistem, cât și profesori care profesează, organizația îi ghidează acolo unde este cea mai mare nevoie”.

Mădălina Horneț face parte din generația 6 Teach for Romania și este foarte pasionată de educație. În clasa ei de elevi aflați la început de drum, aplică diverse tehnici de educare, fiind foarte pasionată de metodologia Montessori. Este învățătoare în comuna Crețești, județul Ilfov.

Mădălina are un fel aparte de a fi: este un om blând, foarte calm, de un echilibru interior extraordinar, care știe totul despre elevii ei și lucrează separat, cu fiecare copil în parte. Acest lucru se vede în bucuria elevilor ei când se află la școală. Au învățat să scrie, să citească, să își recunoască emoțiile și să își exprime nevoile. Ceea ce pentru Mădălina nu a fost ușor. A fost nevoie de multă muncă, dedicare și rabdare atît cu copiii, cât și cu ea.

Parerea Mădălinei cu privire la profilul unui dascăl: “Cred că este nevoie de multă răbdare. Atât cu propria persoană, cât şi cu cei din jur. Este  nevoie de o persoană care să pună în prim-plan binele elevilor, să fie pasionată de educaţie şi să fie dispusă să înveţe constant. În plus, elevii au nevoie de oameni care să trasmită bunătate şi iubire”.

Întreg reportajul poate fi văzut aici .