• Academia de Leadership și Pedagogie 2015

Iată cum a fost Leadership Summer Academy în 2015!

Despre probleme și soluții în educație, autocunoaștere, pregătire pentru titularizare, leadership și team coaching, viziunea pentru profesor și elev, sesiuni de improvizație, valori, infuzie de energie și sentimentul că impactul în educație poate fi atins!

Pe 9 iulie 2015, evenimentul oficial de lansare Teach for Romania ne-a întărit convingerea că schimbarea e posibilă!

Mulțumiri Elenei Marineci de la Life After Work pentru jocurile de Get to Know Each other, Mihaela Reese​ și Richard Reese pentru sesiunile de leadership și team coaching, Mihaelei Georgescu, Luminiței Ciocaru, Claudiei Ionescu și Laurei Agapin pentru pregătirea pentru titularizare, Monicăi Anastase, Rozanei Radu și lui Mădălin Mandin www.improvisneyland.ro​ pentru inspirație în sesiunile de improvizație și lui Alex și Chivu că ne-au ajutat să ne menținem în formă.

LeadershipSummerAcademy2015 – Săptămâna a 2-a

Self Situational Leadership cu Viorel Panaite si Georgeta Chirana Human Invest, Mindfulness cu Vlad Dogărescu, strategii de comunicare cu Magda Bunea www.coaching2success.blogspot.ro, setarea viziunii la clasă alături de Corina Puiu, co-fondatoarea programului și Marius Bogdan, profesor generația 2014, experiențe de predare la clasă împărtăsite de colegele noastre din generația 2014 – Sînziana Buliga și Ramona Diac, teoria comunicării în funcție de tipul de personalitate cu Paul Olteanu www.paulolteanu.ro, inspirație, energie și exuberanță cu Improvisneyland. Și nu în ultimul rând, sport cu Fit Republic și o surpriză numită “Inside out”.

LeadershipSummerAcademy2015 – Săptămâna a 3-a

Mulțumim Magdei Bunea www.coaching2success.blogspot.ro, Paul Olteanu www.paulolteanu.ro, lui Adrian Stanciu www.wantedtransformation.ro, Feliciei Cuesta, Anei Maria Brezniceanu, lui Alex și Chivu pentru tot ce ne-au dăruit în cea de a 3-a săptămână a Academiei de vară!

Mulțumim colegelor noastre Nicoleta Topoleanu și Sînziana Buliga pentru informațiile valoroase pe care ni le-au împărtășit!

Detalii și imagini despre toate acestea si despre vizita mai puțin obișnuită a echipei știrilor TVR, în filmul alăturat.

Mulțumim Universității Româno-Americane, Zizin, Papyrus, Qzine.

LeadershipSummerAcademy2015 – Săptămâna a 4-a

Pentru prima oară la catedră – întâlnirea de gradul zero între profesorii generației a doua și copiii din Gîrcin s-a consumat cu multă emoție și bucurie!

Am avut parte de momente și dialoguri pline de inspirație și de haz alături de o mulțime de copii minunați, de care ne vom aminti cu drag și cu bucurie multă vreme de acum încolo! Iar după două zile intense de predare la clasă, cu planuri de lecție, sesiuni de analiză, feed-back și autoreflecție, in weekend am fost din nou elevi! Situații inedite, joacă, provocare, conexiune autentică cu echipa, adrenalină, bucurie, entuziasm, învățare, descoperire, aventură, colaborare! Așa ne-am simțit în cele două zile de “survival”și de testare a simțurilor.

Mulțumim prietenilor noștri de la EcoXtrem – Dragoș, Paul, Răzvan și Mihai!

Mulțumim copiilor și comunității din Gîrcin pentru că ne-au primit alături de ei!

Mulțumim Fundației Vodafone, finanțatorul Leadership Summer Academy 2015!

Leadership Summer Academy 2015 – Două săptămâni la Gîrcin

„De ce suntem aici? – Ca să învățăm să fim fericiți!”

Ateliere de informatica si calculatoare, invățare prin artă, muzica, arte teatrale, fotografie, dezvoltarea gândirii critice, matematică aplicată,  științele naturii, dezvoltare personală prin mișcare, acordare a primului ajutor, reciclare creativă, prima ședință foto cu baloane, rochii croite pe loc, mantii și eșarfe, 7 prințese, 3 cowboy, 2 prinți albaștri și o sirenă verde, biblioteca Vie – unul din cele mai interesante proiecte pentru a-i inspira pe copii, vizita în comunitate și serbarea de final sunt doar câteva din momentele ce au marcat ultimele 2 săptămâni ale Academiei de Vară.

În doar 2 săptămâni de lucru cu profesorii și învățătorii Teach for Romania, copiii au devenit mândri de ei. Pentru că noi avem încredere că orice copil poate. Ține de noi să îl descoperim și potențăm!

Mulțumim Fundației Vodafone, Romanian American Foundation, Nikon, Papyrus, Zizin.

Mulțumim pentru găzduirea în cele mai bune condiții Colegiului Național Economic “Andrei Bârseanu” din Brașov!

Ce spun participanții

Academia de Leadership și Pedagogie 2015 în cifre:

24
noi profesori și învățători

150
de workshopuri practice pentru elevi

100
de sesiuni de reflectie si coaching

200
de elevi

250
de participanți

250
de sesiuni de training

6
saptamani de Boot Camp

15
clase ce vor avea ore în paralel – timp de 10 zile

250
de sesiuni de teaching

50
de parteneri, traineri și coaches implicați

Traineri

Adrian Stanciu - Wanted Transformation

“Eu cred cu tărie că singura cale prin care țara asta poate progresa e educația. Pentru că schimbarea începe de la cetățean la societate, niciodată invers. Mai cred și că sistemul public e incapabil structural să facă față acestei provocări, chiar dacă ar vrea. La noi nici măcar nu vrea. Din acest motiv e nevoie de inițiative private care să ajute, să suplimenteze sau să schimbe sistemul din interior. TfR se încadrează la categoria a treia și cred că face o treabă minunată, o trabă care are sens și social și strategic și care are o șansă reală de a contribui la transformarea în bine a sistemului, pe termen lung.”

Magdalena Bunea - Gradient

„Pentru mine, Teach for Romania este mai mult decât o şansă la normalitate, este o activitate care duce la normalitate. Teach for Romania face lucruri! Ceea ce este în sine o performanţă extraordinară: să îţi respecţi misiunea, să îţi urmezi viziunea şi să practici valorile fără control extern. E, de fapt, chiar ceea ce are de făcut cel ce învaţă pe altul: ”Teach what you preach”.

Paul Olteanu – Trainer & Coach

„Teach for Romania reprezintă pentru mine un motiv de speranță când mă gândesc la viitorul României și un exemplu că “se poate” în prezent.
Teach for Romania reprezintă o echipă de oameni care cred în ceva mai mare decât ei și care zi de zi, fără să știm, ne fac viața și viitorul mai luminoase.
Pentru mine Teach for Romania, rezumat în 3 cuvinte, înseamnă sens, dedicare, transformare.”

Stefan Palarie - Scoala de Valori

A genera o transformare profunda in  sistemul de educatie din Romania reprezinta un proces pe care noi l-am luat in considerare, dar pe care am hotarat sa-l sprijinim prin concentrarea pe educatie non-formala – zona pe care noi  putem aduce cea mai mare valoare. Teach for Romania intra chiar in inima sistemului educational asumandu-si un rol extrem de delicat – acela de a transforma indivizi, scoli si comunitati prin intermediul tinerilor talentati ce isi asuma cariera de dascal pentru cel putin 2 ani.

Monica Anastase, Improvisneyland

“Teach for Romania pentru mine este un mare pas inspre normalizarea educatiei. A ii invata pe copii cum sa creada in ei insisi si cum sa-si gaseasca propria cale in viata este un pas crucial in educatie, fara de care ei nu ar putea sa foloseasca in mod eficient informatiile primite in scoala.”

Vlad Dogărescu, Mindfulness Trainer

„Oamenii sunt cel mai puternic influentati in devenirea lor de relatiile cu ceilalti oameni. Unii sunt mai importanti decat altii, uneori datorita rezonantei personale dar de cele mai multe ori datorita rolului pe care il joaca. Cand ai un rol important si reponsabilitatea este pe masura. Asa ca te invit sa fii prezent si sa iti verifici constant starea, felul in care te simti si calitatea mintii, in fiecare clipa in care vorbesti copiilor pe care ii influentezi.”

Rozana Radu, Improvisneyland

Pentru mine TFR inseamna o oportunitate sa fac parte dintr-un proiect ambitios, care isi propune sa dezvolte sistemul educational romanesc, sa-l transforme si sa-l aduca mai aproape de ceea ce ar trebui el sa reprezinte. De asemenea, intalnirea cu oamenii care tin carmele lui ma face sa cred ca orice este posibil

Mădălin Mandin, Actor

„Teach for Romania reprezinta mentorul pe care eu nu l-am avut in scoala, iar copiii de astazi au posibilitatea sa vorbeasca cu el, sa creasca alaturi de el, sa gandeasca alaturi de el, sa fie ascultati si nu in ultimul rand apreciati.”

De la copii