Profesorul-ghid vocațional: Jacqueline dorește să devină învățătoare

May 24, 2021
SuperTeach
Comments Off on Profesorul-ghid vocațional: Jacqueline dorește să devină învățătoare

La aproximativ 50 de kilometri de București, într-o localitate din județul Călărași, Jacqueline visează să devină învățătoare. Este în clasa a VIII-a, iar peste câteva săptămâni are Evaluarea Națională. Timidă și cu multă sinceritate ne spune că a lipsit 3 ani de la școală pentru că nu simțea că îi folosește.

Era în clasa a VI-a și era hotărâtă să nu mai revină vreodată la ore.

Cu timpul, Jacqueline și-a dat seama că școala e importantă, că nu îi rămân multe opțiuni pentru viitorul ei stând acasă. Așa că, anul trecut s-a întors la școală cu o și mai mare dorință de a învăța. Și-a propus să învețe din ce în ce mai bine, să răspundă la ore și să-și ajute colegii care au nevoie de susținere.

Acum, are note numai de 9 și 10 și a obținut mențiune la olimpiada de limba engleză.

Jacqueline isi dorește să meargă mai departe către Liceul Pedagogic din București și visează ca, într-o zi, să fie colegă cu Jipa Nina, profesoara ei de geografie care a ghidat-o spre vocația de învățător.

Nina și-a propus să o ajute cu înscrierea și pregătirea pentru admiterea la Liceul Pedagogic, mobilizându-i și pe alți colegi de cancelarie să o susțină pe Jacqueline. Chiar o să o și însoțească la probele de aptitudini.

Pe lângă a preda și a-i învăța să scrie și să citească, profesorii Teach for Romania construiesc caractere. Îi ajută pe copii să își descopere potențialul și să-l dezvolte, cu multă muncă, atenție și nu în ultimul rând, cu multă încredere că pot reuși.

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a afla ce mai facem în Teach for Romania.