Întâlnirea bianuală a partenerilor NEWTT

December 20, 2017
SuperTeach
Comments Off on Întâlnirea bianuală a partenerilor NEWTT

Zilele trecute, Teach for Romania a găzduit Întâlnirea de Coordonare a partenerilor implicați în consorțiul de implementare ”A New Way for New Talents in Teaching”. 25 de reprezentanți ai celor 15 parteneri din consorțiu și 2 reprezentanți ai agenției EACEA, Erasmus+ de la Bruxelles au venit în București.

Timp de două zile, găzduiți de centrul DB Connect am analizat împreună perioada de implementare desfășurată până în acest moment, provocările și soluțiile găsite.

În după – amiaza primei zile am avut alături de noi beneficiari din proiect, din Școala Nr. 13 și Liceul Hristo Botev – București, Școala Nr. 1 din Fundeni și Școala Pasărea din Frumușani – județul Călărași și Școala Gimnazială Crizbav – județul Brașov. Discuțiile cu aceștia, la care au participat tutori din TfR și doamnele director ale ambelor școli din București au stârnit interesul tuturor partenerilor.

Prima zi a adus claritate în privința situațiilor curente din școli, dar și din cariera didactică, cât și în privința provocărilor pe termen mediu și lung și a soluțiilor văzute din perspectiva școlilor.

Pe baza acestor discuții, dar și pe baza specificului național din cele 5 țări pilot, a doua zi s-a lucrat în direcția măsurilor de exploatare ce pot fi abordate în acest ultim an de proiect sau ca măsuri de sustenabilitate.

În încheiere îl parafrazăm pe unul dintre parteneri, care făcând referire la provocările cu care se confruntă copiii în acest moment în viața de zi cu zi, la provocările din școli și din sistemul de învățământ a spus: ”nu putem salva pe toată lumea, dar cu siguranță facem parte din echipa de salvare” și ține de fiecare dintre noi să ne luăm cât mai în serios acest rol.