Mihaela nu mai profesase în învățământ până în 2018 când a decis ca e momentul să se implice la firul ierbii și să vadă ce nu funcționează conform asteptărilor părinților.
Având doi copii, a simțit din postura de părinte sistemul greoi de învățământ și a decis că e momentul să vadă unde se blochează sistemul.
„Am ales fizica, pentru că e materia care mi-a plăcut cel mai tare în școală și mi se pare super ofertantă, dar și pentru că poți face o grămadă de lucruri super practice, atât pe literație, cât și pe matematică. Fizica e peste tot și o poți lega de orice din viața reală”.
Mihaela, în ciuda tuturor provocărilor pe care le-a avut și le are la clasă și în comunitate, s-a hotărât să rămână în sistemul de învățământ: “pentru că mi-a plăcut foarte tare și un pic de viziune antreprenorială în învățământ prinde bine, pentru că până la urmă eu sunt aceeași persoană care a avut afacerea ei timp de 20 de ani. Și da, combinația de profesor cu om care știe să scrie proiectul și să aducă resurse este foarte bună. Am făcut laboratorul de științe de la Sânpetru cu aproape 20.000 euro doar din sponsorizări, proiecte și donații private. Înainte de pandemie nu exista acest laborator, dar acum există și se fac acolo ore de la limba latină până la fizică, chimie, biologie. Avem table interactive, roboțel de grădină și toate jucăriile pentru științe.
De multe ori și cei din clasele I-IV vin cu învățătoarele și facem ore împreună. Acum vrem să facem un atelier de design thinking cu toți profesorii din școală astfel încât din toamnă să planificăm integrat tot ce avem de făcut, să aibă legătură orele, inclusiv cu ce fac copiii la clasele I-IV. Sunt lucruri pe care le poți face așa și profesorii de aici își doresc să facă lucrurile mai bine”.
Întregul interviu cu Mihaela Bucșa poate fi cititi aici .