EduBuzz sau cum cresc doi învățători o comunitate implicată

November 21, 2020
Teach for Romania
Comments Off on EduBuzz sau cum cresc doi învățători o comunitate implicată

E nevoie de o idee, ambiție, voință și multă motivație. Și mai mult, implicare.

Cum au reușit doi alumni Teach for Romania să strângă comunitatea în jurul spațiului de învățare ?

Cei doi, Natalia Ginghină și Adrian Secal, s-au gândit să deschidă un centru educațional în Augustin, un sat din Brașov, destinat copiilor care merg la școală, dar și acelora care nu au călcat niciodată pragul școlii sau au abandonat. Au căutat un spațiu adecvat pentru ceea ce ei numesc un loc în care copiii să vină să învețe și să viseze cu drag.

Au văzut anunțul că în Brașov se scot la vânzare autobuze scoase din circulație. Au licitat un autobuz vechi, scos din uz, iar cu ajutorul donatorilor din țară și de peste hotare, au reușit să strânga banii necesari cumpărării autobuzului.

În mai puțin de două luni, visul celor doi de a crea un spațiu altfel de învățare pentru copiii din satul Augustin, Brașov, a devenit realitate.

Autobuzul vechi și ruginit, cumpărat de Natalia și Adrian, a fost transformat într-un loc modern și plin de culoare cu ajutorul partenerilor care s-au unit către un scop comun. Spațiul de învățare, numit acum EduBuzz a ajuns la Augustin și copiii din sat au putut vedea ceea ce auziseră că este autobuzul lor.

„S-a coagulat lumea în jurul nostru într-un mod extrem de frumos”, mărturisea Natalia.

Articolul în întregime poate fi citit aici.