Ce este Academia de Leadership și Pedagogie
și ce abilități dezvoltăm anul acesta?

Academia de Leadership și Pedagogie este un bootcamp compact de 5 săptămâni, de învățare accelerată în care așezăm fundația pentru cariera didactică.

Pregătirea oferită în Academie este doar startul unei experiențe de învățare menite să-i ajute pe cei din comunitatea Teach să schimbe traseul de viață al copiilor din comunități vulnerabile și să contribuie astfel la schimbarea sistemică de care e nevoie.

În Academie descoperim că învățarea este produsul leadershipului colectiv și că învățarea autentică, de tip transformațional, se întâmplă doar atunci când privim copilul ca întreg și îl implicăm în proces.

Învățăm, alături de elevi și părinți, cum să dezvoltăm conștient în clasă o cultură a reușitei, în măsură să ofere siguranță și apartenență, cum să ne construim obiective și ne ținem de ele, cum să ne monitorizăm progresul și să celebrăm micile victorii, cum să readucem în sala de clasă curiozitatea, respectând felul în care creierul învață și dând timp și resurse pentru explorare, testare/practicare, toate acestea fiind elemente integrate care șlefuiesc cariera didactică.

Refresh pentru profesori, restart pentru societate

Urmărim formarea unei noi serii de profesori capabili să gestioneze intervenții educaționale sustenabile în medii vulnerabile. În acest sens ne propunem dezvoltarea următoarele competențe:

Self-leadership: autocunoaștere; reflecție; autodepășire

  • Reziliență: mentalitate de creștere; gestionarea provocărilor/acțiune
  • Gândire strategică: gândire analitică; rezolvare de probleme; luare de decizii
  • Construire de relații: colaborare; comunicare asertivă/nonviolentă
  • Învățare strategică: cultura reușitei, planificare, evaluare, gestionarea experienței de învățare

Ne propunem să conturăm o comunitate închegată, bazată pe încredere, în care participanții cer și oferă ajutorul, construiesc soluții împreună și se susțin reciproc.

Când și unde are loc?

4 iulie – 7 august 2022

În format hibrid: Online și în format fizic la Școala Gimnazială din Mironeasa, județul Iași.

Ce este Academia Copiilor?

Academia Copiilor este un laborator de învățare experiențială atât pentru elevi, cât și pentru profesori. 

1. Project-based learning, pentru copii

Alături de viitorii profesori susținuți de Teach for Romania, copiii din Mironeasa, județul Iași, vor explora realitatea cu ajutorul științei, vor căuta răspuns la întrebări relevante, vor lucra colaborativ, vor lua decizii, vor folosi resurse digitale, vor prezenta un produs/rezultat al investigației lor asupra căruia vor primi feedback.

2. Practică pedagogică relevantă pentru viitorii profesori

Pentru profesori va fi o perioadă de consolidare a pregătirii lor didactice.  Ei se vor afla în situația de a facilita învățare pentru elevii lor (dintr-o micro comunitate), de a asista la activități didactice demonstrative, de a participa la activități didactice (microteaching), cu sprijin mentoral și feedback. Vor avea acces la coaching adaptativ, la modele de bună practică și la resurse adecvate nevoilor curente, alături de sesiuni de feedback recurent și evaluare 360 din partea mentorilor și a tutorilor.

 3. Practică de mentorat pentru alumni și participanți în anul al doilea din programul Teach for Romania

Pentru alumni și profesorii Teach în anul II de stagiu va fi o perioadă în care vor lua parte la sesiuni de inițiere în abilități de facilitare și de mentorat, sesiuni de practică supervizată de tutorii coordonatori, actvitități demonstrative, co-teaching. Ei vor acorda sprijin în planificarea pentru debutanți, sprijin mentoral în gestionarea învățării, sprijin în crearea unui spațiu de învățare și inclusiv a unei culturi a reușitei în sala de clasă.

Trainerii Academiei

Previous slide
Next slide

Mentorii Academiei

Previous slide
Next slide

Partenerii Strategici ai Academiei

Parteneri Instituționali

Parteneri educaționali