Misiune

Teach for Romania recrutează români valoroși, îi pregătește ca învățători sau profesori model și îi sprijină pentru a deveni factori de transformare în educație

Români cu mare potențial

Învățătorul/profesorul potrivit programului nostru este acel român cu mare potențial, puternic motivat să producă schimbări pozitive și să contribuie la dezvoltarea celor din jur, dornic să devină un învățător/profesor care inspiră și un agent de schimbare în educație pe termen lung.

Învățători/Profesori inspiraționali

Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii/profesorii Teach for Romania devin acei învățători/profesori model, îndrumători, surse de inspirație, capabili să creeze o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Toate aceste elemente contribuie la nivelul de implicare al elevilor în învățare (reducerea ratei abandonului școlar) și la îmbunătățirea performanțelor școlare (rezultate la evaluările la învățătură).

Lideri în educație

Toți învățătorii/profesorii Teach for Romania reprezintă (după cei doi ani de predare) o resursă incontestabil de valoroasă, atât pentru sistemul de educație, cât și pentru societate. Indiferent de alegerile lor ulterioare, aceștia sunt susținuți de rețeaua internațională Teach for All și de către Teach for Romania. Opțiunile sunt nelimitate și foarte valoroase: își pot continua carierele în educație, pot activa în domenii conexe acesteia (antreprenori în educație, administrație școlară, business-CSR). Această rețea de alumni va continua să susțină activ reforma sistemului educațional românesc.