Pe 3 iunie am lansat împreună Mişcarea pentru Performanţă în Educaţie!

Ziua de 3 iunie a fost plină de emoție. La conferința “Impactul Nostru în Educație” am lansat, alături de peste 340 de participanți, Mișcarea pentru Performanță în Educație, prin care le propunem tuturor celor interesați de educația din România standardul de educație de calitate testat de Teach for Romania timp de doi ani. Am petrecut împreună o zi plină de inspirație, în care am simțit că totul este posibil. Am ascultat mesajele și planurile de susținere ale oficialiăților, am asistat la momente construite de copii și am ascultat poveștile inspiraționale ale profesorilor și susținătorilor.
Invitații noștri, printre care și copiii, au construit o atmosferă de care ne-am bucurat cu toții pe tot parcursul evenimentului. Copiii ne-au spus câteva cuvinte despre cum s-au simțit la eveniment.
În ultimii doi ani, Teach For Romania a pregătit peste 37 de profesori care au schimbat vieţile a peste 4000 de copii. Am construit și validat un model de performanţă, pe care îl propunem pentru a transforma educația din România. Le mulțumim partenerilor noștri, voluntarilor și tuturor susținătorilor!

Fotografiile și materialele video sunt preluate și prelucrate de voluntari profesioniști inimoși:

Ascultă discursurile oficialilor prezenți la eveniment!

Conferința în imagini

Testimoniale

”M-am simtit minunat, m-am convins ca educatia sta la baza formarii unui viitor stabil. Datorita Conferintei Teach for Romania eu am aflat ca nimic nu e imposibil, ci doar o provocare mai grea.”

Gabriel Enache, Chiselet

”Pentru mine experiența Teach for Romania a fost una dintre cele mai frumoase pe care le-am trăit! Am învățat că atunci când suntem o echipă avem o putere enormă, de nedescris. Eu cred că acest program înseamnă fericire, înțelegere și un viitor minunat pentru copiii din România. Datorită Teach mulți copii au acum un viitor plin de bucurie. Vă mulțumim pentru experiența oferită.”

Cătălina Stoean, Chiselet

”Pentru mine Teach for Romania înseamnă vise împlinite, multă, multă dragoste, o bună educație, lucru în echipă și prețuirea valorilor fiecărei persoane. Am trăit clipe frumoase alături de colegi, am învățat să găsim soluții împreună, să punem toate ideile noastre la un loc și să iasă ceva mare la final.”

Ana Maria Pavel, Chiselet

”Pentru mine experiența Teach for Romania a fost incredibilă, am realizat cum este sentimentul după ce ajutăm pe cineva acordându-i sprijin emoțional, înțelegere și libertate, deoarece fiecare om are nevoie de un pic de spațiu și intimitate. Odată cu această experiență ne-am apropiat mai mult între noi, suntem mai deschiși unii cu ceilalți și nu ne judecăm.”

Miruna Baicu, Chiselet

”De acum pot fi putin mai increzator si fara emotii! Teach for Romania nu trebuie sa ia sfarsit! Ma bucur ca s-a gandit cineva la asta!”

Nae Adrian, de la clasa a VIII-a din Aprozi

”Familie. Acesta este cuvantul care descrie conferinta care tocmai a avut loc. A fost un spatiu in care m-am simtit mandra ca fac parte din aceasta miscare, un spatiu in care am realizat ca poti gresi pentru ca are cine te ridica, un spatiu in care te poti întoarce mereu, oridecâte ori ai nevoie. Exact ca intr-o familie.
M-am simtit mai încrezătoare ca niciodată si m-a facut sa realizez ca pana si picăturile mici pe care le punem sunt de fapt picaturi imense care ne ajuta pe toti sa crestem.
A fost o uimire sa vad oameni cu lacrimi in ochi, oameni care m-au imbratisat si ne,au multumit, desi nu ne cunosteau.
Va mulțumesc ca sunteti, ca existati, ca nu va dati batuti si mai ales, va multumesc ca pot face parte din familia asta imensa din care nu o sa plec niciodata! :)”

Emilia Dinica, profesor Teach for Romania

Videoclipuri pezentate în timpul conferinței

Impactul Nostru în Educație – prezentare Teach for Romania

Impactul profesorilor la clasă și în comunitate

Iată cine ne-a fost alături!

Cum a arătat agenda evenimentului?

8:30 – 9:30 – Bun venit! Copiii și profesorii Teach for Romania te întâmpină

9:30 – Deschiderea conferinței

9:30 – 11:15 – Impactul Nostru în Educație

Vorbim despre impactul pe care Teach for Romania îl are prin colaborarea cu instituțiile statului și cu toți beneficiarii care sunt parte din Mișcarea pentru Performanță în Educație.

  • Susținerea Administrației Prezidențiale pentru Teach for Romania: Ligia Deca susține discursul Președintelui Klaus Iohannis
  • Contribuția Guvernului în scalarea Teach for Romania: Prim-Ministrul României, Dacian Cioloș, vorbește despre implicarea în extinderea programului Teach for Romania.
  • Teach for Romania în parteneriat cu Ministerul Educației și Erasmus+, în viziunea lui Adrian Curaj, Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Recunoașterea modelului Teach for Romania prin certificarea absolvenților din program ca învățători calificați pentru ciclul primar (în cadrul proiectului ”A New Way for New Talents in Teaching”, finanțat prin programul ERASMUS+ al Comisiei Europene).
  • Poveștile transformaționale ale participanților în programul Teach for Romania – Impactul programului asupra învățătorilor și profesorilor Teach. Cum s-au transformat pe ei înșiși, cum îi vor transforma pe ceilalți, cum vor transforma lumea.
  • Impactul profesorilor în școli, la clasă și în comunitate – Alina Gavrilă, Director Adjunct la Școala Gimnazială nr. 5 din Săcele, vorbește despre realitățile comunităților vulnerabile și relevanța unui profesor Teach în școlile cu provocări. Profesorii și copiii Teach for Romania vor demonstra pe scenă ce face diferit Teach for Romania la clasă.

11:15 – 11:35 – Pauză de networking

Copiii devin mini-reporteri și interacționează cu invitații conferinței.

11:35 – 12:00 – Educația depinde de noi toți

Existența și activitatea noastră depind de implicarea sistemului privat. Îi onorăm și le mulțumim susținătorilor programului, fără de care activitatea Teach for Romania nu ar fi posibilă.

Companii finanțatoare, donatori și fundraiseri vor purta o conversație cu copiii din program și vor arăta ce aduce fiecare categorie în relația cu Teach for Romania. Susținătorii Teach vor răspunde celor mai importante întrebări: acelea adresate chiar de copiii către care este direcționat sprijinul lor.

12:00 – 12:25 – Călătoria transformațională a unui profesor Teach for Romania

Facem cunoștință cu noua generație de profesori și învățători, prin care Teach for Romania își dublează impactul. Prezentăm modelul de performanță Teach for Romania, bazat pe recrutare, pregătire, evaluare și suport, și explicăm cum ne susținem profesorii și învățătorii.

12:25 – 12:55 – Fost profesor/învățător Teach for Romania, actual lider în transformarea educației

Aflăm de la invitatul special Teach for All (Abigail Huston – Senior Director, Partner Engagement – Europe) în ce fel transformă lumea comunitatea de peste 50 000 de alumni din lume. Asistăm la ceremonia de absolvire a primei generații de profesori și învățători Teach for Romania.

12:55 – 13:00 – Închiderea conferinței

Lansarea invitației de aderare la Mișcarea pentru Performanță în Educație.

Mulțumiri.

13:00 – 14:00 – Pauză de masă și networking

Profesorii și învățătorii, copiii și echipa Teach for Romania, precum și susținătorii Teach stau de vorbă cu invitații. Sesiuni foto speciale pentru amintiri frumoase.

14:00 – 15:30 – Sesiuni de Sharing despre viziunea Teach for Romania asupra copilului

Împărtășim viziunea noastră și ce facem diferit pentru ca acești copii să devină adulți care acționează pe bază de valori în societate. Sesiunile sunt deschise publicului; accesul se realizează pe bază de înscriere în prealabil și în limita locurilor disponibile.

15:30 – Închiderea zilei. Mulțumiri

Iată cum adresează Teach for Romania problema în educație

Care sunt zonele de intervenție Teach for Romania?

Iată zonele-problemă în care Teach for Romania intervine. Pe 3 iunie, discutăm impactul nostru, al tuturor, asupra fiecăreia dintre ele.

Copii

Profesori

Comunitate

Sistem

Evenimentul are loc la Universitatea Româno-Americană, clădirea rectoratului, Aula Magna (bd. Expoziției nr. 1B) – vezi harta aici
Proiect pilot pentru certificarea învățătorilor pregătiți după modelul propus de Teach for Romania, în cadrul Erasmus+

Parteneri

Parteneri