Vizită MindIT la clasa în online a Ioanei Cordoș Pană, învățătoare

June 3, 2020
Teach for Romania
Comments Off on Vizită MindIT la clasa în online a Ioanei Cordoș Pană, învățătoare

Ne face o deosebită plăcere să împărtășim cu voi un moment minunat, cu însemnătate, multă emoție și speranță. Acel tip de moment care însumează o muncă la unison, făcută cu drag pentru copii și pentru un viitor plin de speranță, în care niciun copil nu rămâne în urmă din cauza neajunsurilor. Școala este importantă. Are puterea de a schimba perspective. Are puterea de a modela parcursul copiilor din medii vulnerabile. Grija față de ei este și responsabilitatea noastră, a tuturor. Merită o șansă către un viitor mai luminos. Și exact asta au făcut partenerii noștri de la MindIT, odată cu sprijinul oferit.

Au ales să facă parte din povestea și spiritul Teach. Au donat nu doar tablete pentru clasa învățătoarei noastre, Ioana, ci odată cu acest gest, le-au dat acestor copii posibilitatea de a continua școala de acasă. Să ai posibilitatea să te conectezi online pentru a-ți continua lecțiile pare ceva normal. Neajunsurile sunt semnificative în mediile vulnerabile, însă prin parteneri precum MindIT, lucruri minunate iau contur. Dorim să vă povestim despre acest moment și despre cât de mult înseamnă să sprijini visurile copiilor care se îndreaptă către noi pentru protecție, afecțiune, îndrumare.

Andrei, Bogdan si David fascinati  de tableta

A început cu dorința MindIT de a ajuta într-un moment crucial. A continuat cu primirea tabletelor de către copii, un moment de bucurie și entuziasm sau în cuvintele Ioanei, de „luminare a fețelor.” Un „Wooow” plin de uimire și fericire a fost reacția imediată. După cum ne povestește și Ioana, la fel de mare a fost și bucuria revederii cu colegii lor pe Zoom. Temele sunt mult mai ușor de făcut când ai o tabletă doar a ta și nu depinzi de programul părinților sau al fraților pentru a te putea „conecta la școală.”

„Doamna” este și ea mai fericită. Are acum posibilitatea să se ocupe mai bine de elevii săi. Ajutorul primit le-a dat șansa acestor copii să continue procesul de învățare, să rămână conectați, dar mai ales să rămână „împreună.”

Curând, CEO-ul MindIT, Irina Arsene, a participat la orele online ale Ioanei, alături de copiii către care s-au îndreptat tabletele. A fost o primă întâlnire de cunoaștere reușită! Întrebați ce le-a plăcut cel mai mult dintre activitățile desfășurate online, copiii au spus că partea în care și-au putut desena noii prieteni a fost momentul preferat. Sesiunea a cuprins o introducere, joc de cunoaștere icebreaker, desen în oglindă și discuții libere.

Entuziasmul copiilor a fost cu atât mai mare cu cât, tot prin intermediul MindIT, au primit un voucher la Casa Experimentelor. În cuvintele Managerului General MindIT, Laura Roșianu, această atenție a mers spre ei „cu gândul la zile mai bune” în care copiii vor putea ieși din case și se vor putea bucura de explorarea unor lucruri noi.

Dorința de a le fi alături și de a le demonstra că pentru noi contează ca ei să fie ancorați în importanța școlii pentru viitorul lor, fac diferența. Totul prinde însemnătate și contur când oamenii acționează pentru binele comun al acestor copii. Datorită acțiunilor precum cea a partenerilor MindIT, în fiecare zi, copiii învață lucruri noi și își clădesc noi visuri. Școala merge mai departe.

Later edit: cei de la MindIT au dăruit copiilor cadouri cu ocazia 1 Iunie și „pentru o oră am uitat că suntem în stare de alertă, am uitat de amenințarea nevăzută a virusului și ne-am bucurat cu toții ca niște copii care au primit cel mai frumos cadou de ziua lor.”

Abonează-te la newsletterul nostru aici pentru a afla ce mai fac profesorii din Teach.

scrisoare Denisa