Transformational Leadership – zilele II si III

April 29, 2016
SuperTeach
Comments Off on Transformational Leadership – zilele II si III

Cea de a doua zi a conferinţei  Transformational Leadership, din data de 23 aprilie, a debutat cu experienţa de viaţă, dar şi experienţa profesională a speaker-ului  Georgiana Stoia, un om plin de positivism si voie bună, care şi a încurajat şi profesorii din cadrul proiectului TfR, să nu renunţe la visele lor, şi să creadă în ceea ce fac.

“Life of my story”, aşa cum s-a intitulat şi prima parte a conferinţei,  a pus accentul pe dezvoltarea personală, pe experienţa proprie, şi  pe încrederea în forţele proprii, sentimente care au ajuns cu multă căldură la inimile noastre, şi suntem bucuroşi că  Georgiana a împărtăşit aceste gânduri cu noi şi că împreună am reuşit să “contribuim la strategia din capul nostru”. Aşa cum spune si ea:  “Pentru mine educaţia nonformală a însemnat foarte mult. Am învăţat să învăţ. Am simţit nevoia să mă implic în recunoaşterea ei.”Şi recunoscători îi suntem şi noi, şi cu atât mai mult, implicaţi în continuare.

Pentru că totul are un înţeles pentru copii prin intermediul jocului… sâmbăta aceasta, Florin Ghinda a schimbat pentru câteva momente atmosfera, şi, a fost un fel de educator de  emoţie, gânduri şi fapte pentru noi, cei din sală. Fără să anunţe că vom pleca într-o mică călătorie, în câteva secunde toţi ne aflam în India “şi deşi nu pare, miroase a mango..şi deşi nu pare, miroase a căpşuni… şi deşi nu pare este ora 7:30..”, şi deşi nu părea, noi ne plimbam pe străzile aglomeratului Mumbai..

Încrezător şi plin de energie, Florin Ghindă  crede cu tărie că Marele scop al educaţiei nu este ştiinţa, ci acţiunea”, şi a aplicat acest credo şi în mini-trainingul de sâmbătă, încercând ca în urma ideilor prezentate, profii să ia cu ei din sala de training instrumente folositoare şi aplicabile.

“Cine crede că a avut suficient de multe probleme în ultimele două luni ? Cine a reuşit să găsească una, două soluţii?“, sunt doar câteva din întrebările pe care Florin Ghindă le-a expus în cadrul conferinţei. Provocaţi să aducă în discuţie principalele probleme pe care le-au întâlnit în decursul celor doi ani, şi pe care încă le întâlnesc, profii s-au mobilizat, şi, ghidaţi de către Florin, aceştia s-au împărţit pe echipe şi au dat startul la “Solution tinking”.

Lucrul în echipă şi colaborarea a fost pilonul cheie al zilei, astfel că, soluţiile nu au întârziat să apară din partea profesorilor. Aceştia s-au împărţit în patru echipe, şi fiecare echipă a plecat la drum cu câte un sac al introspecţiei, un sac al experienţei similare, dar plin de încredere şi curaj. Pe parcursul călătoriei, la sugestia lui Florin, “Ce trebuie să dau jos din sac? Care este bolovanul care pe mine mă încurcă?”, profii au învăţat din ce unghi ar trebui să privească problema, care sunt persoanele ce trebuie direct implicate şi unde anume trebuie acţionat pentru ca problema să fie soluţionată.

“Tot ce am vrut să facem, a fost să bătătorim nişte cărări care au fost mai puţin bătătorite”, spune Florin, iar profesorii TfR sunt conştienţi de acest lucru, la fel cum sunt conştienţi şi de faptul că “Soluţii există, însă, depinde cum le abordăm “.

În cea de a doua parte a zilei, energia şi voia bună au continuat să stăpânească încăperea, trainer-ul Adela Iepure provocând profesorii la multiple activităţi.

Loyal, stable, analytical, sociable, direct, sunt doar câteva caracteristici scrise pe cartonaşe colorate, fiecare culoare fiind asociată unor stereotipuri. Se pare că are loc un exerciţiu  de introspecţie şi rememorare a trecutului, pentru a găsi situaţii în care aceste caracteristici sunt  de ajutor in viaţa profesională. Iată astfel că, pentru început, Adela reuşeşte să capteze atenţia, si forfota a început în sală.

Pasul următor necesită împărtăşirea experienţelor respective cu un coleg de discuţie. “Care sunt caracteristicile oamenilor cu care ne este uşor sau foarte greu/provocator să lucrăm? Gaseşte un nou partener pentru împărtăşirea experienţelor.”

În funcţie de cum s-a catalogat fiecare, s-au alcătuit patru echipe. Cea a celor cu ritm rapid şi orientat spre oameni numără opt membrii, la egalitate cu cei cu ritm lent şi orientaţi spre oameni, şapte sunt cei cu ritm rapid si orientaţi spre rezultate, şi o singură persoană cu ritm lent si orientată spre rezultate. Câte un reprezentat al fiecărei echipe a ieşit în faţă şi a prezentat principalele caracteristici depistate şi notate pe hârtie, să nu se piardă .J

“Ce ne aseamănă, şi care sunt elementele care ne aduc în acest grup?”, este intrebarea care întreţine în continuare atmosfera.

Discuţiile sunt în toi, profesorii cercetează, se cercetează, şi sunt implicaţi în activitate.

“Cu cât judec mai puţin şi urmăresc elementele comune dintre grupuri cu atât mai uşor pot să lucrez in echipă cu diferite tipuri de personalitate. Am observat că cele mai solide şi performante echipe sunt acelea care se construiesc din persoane cu tipologii diferite.”

“Cum aş putea să las la o parte şi să apreciez, să valorific abilităţile altor persone, abilităţi pe care eu nu le am?”

În urma acestei activităţi de autocunoaştere şi de alegere, concluziile nu întârzie să apară, şi, în final, profesorii au putut identifica care sunt nevoile copiilor în funcţie de tipurile de personalitate folosite de ei în activitatea ce tocmai se încheiase (dominant, influent, constiincios, stabil).

 

 

“Cu ce plec de aici?”

“Am început să depistez ce fel de personalităţi au copii din clasă.”

Cristina: “Am realizat cât de greu îmi este să lucrez cu copiii din zona i-ului. Până acum nu reuşeam să-I identific şi nu întţlegeam de ce au tipul acesta de comportament.”

Adriana: “Dacă identifici diferitele roluri îţi este mai uşor să creezi echipe şi să le dai roluri aferente personalităţilor.”

Vasile: “Mi-am depistat brand-ul personal. Mă ajută faptul că mi-am depistat valorile şi îmi propun ca pe viitor să mă folosesc de acestea.”

Angi: “Am rămas surprinsă că în profilul meu s-au regăsit cartonaşele selectate.”

În sesiunea de storytelling susținută de Alexandru Glod, în care am înregistrat interviuri între noi, doi câte doi, pe principiul să ne cunoaștem și să ne valorificăm prin povestea celuilalt. Ne-am gândit ce am vrea să lăsăm peste 100 de ani, ce am vrea ca oamenii viitorului să audă despre noi, în ideea Storycorps.

În final, atmosfera devine relaxantă, se fac balonaşe din săpun, se desenează flori sau peşti, iar zâmbetul este cel mai vizibil element care încheie ziua.

Cea de a treia zi a fost despre reflecție asupra provocărilor comunităților multi-etnice, alături de Gelu Duminică.

Laura Borbe ne-a inspirat să ascultatăm povești despre lideri de impact.