Teach for Romania și UiPath Foundation fac geografia mai interesantă pentru copiii din Calvini, jud. Buzău

March 3, 2021
SuperTeach
Comments Off on Teach for Romania și UiPath Foundation fac geografia mai interesantă pentru copiii din Calvini, jud. Buzău

Teach for Romania, prin profesorii susținuți, reușește de fiecare dată să aducă educația și școala mai aproape de copiii din medii vulnerabile. Recent, printr-un proiect realizat de profesorul Miruna Andronescu și susținut de UiPath Foundation, elevii Școlii Gimnaziale  „Dumitru I. Ionescu” din comuna buzoiană Calvini au primit materiale didactice și cartografice moderne pentru a putea învăța mai bine geografia.

Comunitatea din Calvini este una dezavantajată, iar baza materială a școlii nu este foarte ofertantă pentru a facilita procesul educațional. În timp, acest lucru ar fi putut duce la acumularea de lacune de învățare în rândul elevilor. Proiectul le-a adus copiilor materiale didactice noi (atlase școlare, hărți noi, o tablă modernă și un glob pământesc), toate utile pentru orele de geografie. Totodată, cei peste 170 de elevi vor participa la concursuri de orientare turistică, la activități de ecologizare și vor ajuta la marcarea unor trasee montane. Implicarea în viața comunității, prevenirea abandonului școlar, responsabilitatea și trezirea spiritului civic sunt obiective conexe ale acestui proiect ce conduc spre un învățământ de calitate.

Predau Geografia, disciplină pe care o poți înțelege doar lucrând pe un suport cartografic. Ca viitor adult ai nevoie să te deplasezi dintr-un loc în altul, să te orientezi, competență pe care o poți dezvolta la aceste ore. Lucrăm pe materiale cartografice deteriorate, neactualizate și depășite. Lipsa unor materiale noi, actualizate a fost premisa realizării proiectului. Prin tot ceea ce facem vrem să îi ajutăm pe elevi să învețe cum să învețe, să gândească singuri fiecare situație și acțiune pe care o întreprind, să nu ia totul ca atare ci să analizeze, să înțeleagă și să știe să aleagă ce li se potrivește”, a spus profesor Miruna Andronescu, inițiatoarea proiectului.

Descriere Teach for Romania:

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care de 7 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate. Fiecare copil are dreptul să-și descopere potențialul și să-și îndeplinească visul.

În anul școlar 2020-2021, 94 de cadre didactice, participanți în programul nostru, predau în 83 de școli, din 20 de județe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 136 de alumni, absolvenți ai programului, jumătate au ales să rămână la catedră în școli publice din România. Împreună ajungem astăzi la aproximativ 14 000 de copii.

Descriere UiPath Foundation:

UiPath Foundation este o organizație non-guvernamentală globală, fondată de compania UiPath în ianuarie 2019, având sediul în București.

Misiunea fundației este de a susține copiii din medii vulnerabile să-și atingă potențialul și să se dezvolte alături de comunitățile lor, prin accesul egal la programe educaționale de calitate și prin dezvoltarea competențelor secolului al XXI-lea. Zonele de intervenție ale fundației sunt Botoșani, Cluj, Galați, Vaslui, Ferentari – București în România, respectiv Bangalore, India.

Intervenția UiPath Foundation constă în asigurarea unui pachet integrat de sprijin copiilor din programe (constând în burse, servicii medicale, îmbrăcăminte, alimente și materiale educaționale), susținerea profesorilor care predau în comunități vulnerabile, precum și promovarea mecanismelor care încurajează educația preșcolară în aceste zone, cu scopul de a preveni abandonul școlar. Mai multe informații pot fi obținute pe site-ul www.uipathfoundation.com.