Teach for Romania dă startul perioadei de practică a Academiei de Leadership și Pedagogie în comunitățile Mihăilești și Costești din județul Buzău!

July 26, 2018
Teach for Romania
Comments Off on Teach for Romania dă startul perioadei de practică a Academiei de Leadership și Pedagogie în comunitățile Mihăilești și Costești din județul Buzău!

Teach for Romania desfășoară între 26 iulie – 8 august perioada de practică pedagogică, componentă a Academiei de Leadership și Pedagogie – programul de pregătire inițială pentru profesorii și învățătorii susținuți de Teach for Romania. 46 de viitoare cadre didactice, a cincea generație din program, vor aduce învățare și bucurie în clasă pentru 350 de copii din școlile gimnaziale Costești și Mihăilești, din județul Buzău.

O zi de practică pedagogică cuprinde ore de predare, asistență la alți colegi, reflecție, feedback și mentorat. Calitatea procesului este asigurată cu sprijinul a 25 de mentori, profesori și alumni ai programului, care, alături de tutorii coordonatori, îi susțin pe profesori în planificarea și implementarea unor activități care să răspundă nevoilor de învățare ale copiilor.

IMG_7787

Această experiență este posibilă datorită partenerilor noștri Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Școala Gimnazială Mihăilești și Școala Gimnazială Costești, care se implica activ, alături de organizație, în desfășurarea practicii pedagogice. Lor li se alătură Colegiul Național B.P Hașdeu, care ne oferă spații de cazare și de studiu pentru a ne desfășura activitatea în cele mai bune condiții.

Academia de Leadership și Pedagogie este un program de pregătire inițială care dezvoltă competențe de leadership prin intermediul unei experiențe didactice relevante în comunități vulnerabile. Astfel, viitorul profesor este ajutat să înțeleagă provocările din sistemul de educație românesc pentru a putea acționa ulterior ca un model de succes pentru copii și un agent de schimbare în școală și societate.

Experiența prin care trec participanții ia forma unui Bootcamp de 6 săptămâni, cu un program intens de pregătire ce cuprinde 200 de ore de training-uri și workshop-uri în București pe 3 direcții de învățare: autocunoaștere și dezvoltare personală, abordarea strategică a predării și construirea comunității de învățare și practică. Perioada teoretică este dublată de cea practică, prin care profesorii aduc în realitatea copiilor strategiile învățate în sălile de curs.

IMG_7788

Cum au arătat primele 3 săptămâni de pregătire teoretică prin ochii unui participant

„După maratonul de traininguri de trei săptămâni am înțeles ce înseamnă cu adevărat educația centrată pe copil. Am avut norocul de a întâlni traineri minunați care, odată ajunși în fața noastră, nu s-au rezumat la un monolog, ci au interacționat cu noi, ne-au răspuns la întrebări și ne-au povestit că la clasă nu e despre noi, ci despre cei din fața noastră, copiii. Și nu doar despre cât de multe poți să faci în cele 45-50 de minute cât durează o oră, ci despre a-i asculta pe elevi, a-i înțelege și de a le da încredere în forțele proprii.

Cred că cel mai mult mi-a plăcut la Teach faptul că fiecare dintre noi a fost autentic. A spus ce a gândit, s-a comportat cum a simțit, a dat tot ce e mai bun din el. Și sper să luăm asta cu noi și în următoarele trei săptămâni, când vom ajunge în fața unor copii cărora le vom fi profesori sau învățători.” – Florentina Tituleac

Află poveştile profesorilor!

Din septembrie, cei 46 de participanți se alătură colegilor din anul 2 de program, pentru a acționa în aproximativ 70 de școli din comunități vulnerabile, oferind acces la educație pe bază de valori și oportunități de viață pentru peste 7000 de copii.

IMG_7800

Despre Teach for Romania – educație de calitate pentru toți copiii din România!           

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

În cei doi ani de predare ca profesor sau învățător sprijinit de Teach for Romania, participanții au parte de programe de pregătire și training din partea profesioniștilor din pedagogie și leadership din România, dar și acces la cea mai mare comunitate globală în educație și leadership – Teach for All – cu peste 50.000 de profesori care au impact direct la clasă și lucrează cu peste 5 milioane de elevi.

La finalul celor doi ani, absolvenții programului sunt încurajați să continue schimbarea începută în școală prin inițiative cu impact în societate, de antreprenoriat, educație, politici publice și media.

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Website LSA 2018: http://teachforromania.org/academia-de-leadership-si-pedagogie-2018/

Website organizație: http://teachforromania.org