Teach Bike Challenge sau despre cum au arătat cele 3 zile de pedalat pentru educație

June 27, 2018
SuperTeach
Comments Off on Teach Bike Challenge sau despre cum au arătat cele 3 zile de pedalat pentru educație

Astăzi se fac 10 zile de când am spart gașca de la Brașov, după 150 km de pedalat prin soare, vânt și ploaie torențială, o zi de conectare la comunitatea Teach în inima Cetății Făgărașului și multe alte momente (cheie, le-am zice noi) de care să ne aducem aminte cu zâmbetul pe buze mult timp de acum încolo.

Au fost 3 zile intense în care oboseala fizică a pălit în fața entuziasmului întregii echipe, o echipă în care diversitatea și-a spus cuvântul, dar care cu siguranță și-a găsit motivația într-un scop comun – acela de a le oferi copiilor din medii vulnerabile șansa la o educație de calitate.

Vineri dimineață, cu mic, cu mare, în tandem sau în căutarea propriului echilibru, am pornit la drum spre Făgăraș, nu înainte de a participa la întâlnirea tehnică și de a ne lua toate măsurile de precauție. Soarele ne-a fost tovarăș de drum atât la deal, cât și la vale, iar pe final norii s-au rupt deasupra noastră și a plouat parcă cu și mai multă motivație de a duce cursa la bun sfârșit, indiferent de obstacolele care ar fi apărut în cale.

IMG_8898

Sâmbătă a fost ziua în care bicicletele s-au odihnit, iar noi ne-am bucurat de energia comunității și ne-am încărcat bateriile pentru încă o zi de pedalat. I-am avut alături de noi pe copiii din Ungra și Dăișoara, care, împreună cu profesorii, staff-ul și, bineînțeles, fundraiserii noștri cicliști, au pornit într-o misiune specială de spionaj între zidurile cetății. Pe lângă activitățile de echipă, am avut ocazia să ne și conectăm unii la alții, având ca suport povești inspiraționale din partea copiilor și profesorilor din comunitatea Teach for Romania, motivație puternică care să ne țină până la final de campanii și nu numai.

IMG_9380

Duminică dimineață am scos din nou bicicletele la plimbare pe drumul către Brașov, într-o zi în care vremea nu se anunța a fi prea prietenoasă, dar care ne-a surprins într-un mod plăcut. Nu că ar fi contat prea tare, noi ne-am bucurat de ploaie și în prima zi de pedalat. Am pornit la drum cu spor și determinare, admirând în același timp peisajele din jur și am ajuns cu bine la Brașov puțin după prânz, după o cursă care ne-a testat limitele, dar care a venit și cu o înțelegere mai în profunzime a nevoii de implicare în povestea educației.

IMG_0070

Deși ne-am fi dorit să nu se termine prea curând, ne-am luat cu greu rămas bun de la cei care ne-au devenit prieteni în aceste 3 zile, cu promisiunea de a păstra legătura pentru planificarea următoarelor evenimente la care ne vom întâlni până la cea de-a doua ediţie Teach Bike Challenge!

Până atunci, campaniile lor sunt încă deschise, la un click distanță, iar ei vă invită să îi susțineți în continuare. Împreună am reușit să strângem peste 10 000 euro și vă mulțumim!

Pentru noi aceste zile au fost încă o confirmare că împreună suntem mai puternici. Iar când spunem împreună ne gândim la fundraiseri, parteneri, voluntari, profesori, copii – o întreagă comunitate care ni s-a lipit de suflet și care ne ajută să prindem aripi.

Mulțumirile merg încă o dată către ei:

Echipa de proiect: Elena Buzdea, Camelia Tiu, Gena Francu, Georgiana Curea, Anamaria Sabou, Andrei Nedelcu, Grațiela Dumitrescu, Roxana Tătaru, Denis Jardan, Fabiola Istudor, Andy Găină, Eric Curea;

Fundraiseri specialiști: Alexandru Moraru, Laszlo Bodor, John McKellar, Vlad Zahan;

Profesori care ne-au fost alături: Gabriela Dima, Claudia Sărban, Bianca Păcurar, Adela Beca, Ilona Andrei, Camelia Stroiu, Camelia Damian, Ionela Munteanu, Mircea Baciu;

Parteneri: Romanian American Foundation, Autonom, Auchan Coresi, Auchan City Brașov, Quest Mission Epic Escape Rooms, Deutsche Bank, Bright, Cegeka, FabLab, Yopeso, 7card, Spokes, Cetatea Făgărașului, Aventuria, Esra, Galantom, Zizin, Badea Clifford Chance, PWC Romania, Mediacom, GroupM, Mindshare, Wavemaker, Freerider, Downhill and more, Zebra Bike, Salonul Bicicletei, Promobicicleta, Norber Horvarth Body Engineer, Runsilvania, Business Results, România Pozitivă, Apel One Med, Casa Terra, Radio România Cluj, Radio România Cultural, Digi 24.

Vă mulțumim tuturor și abia așteptăm să ne revedem! Până atunci, echipa coace niște surprize – stay tuned!

IMG_1165-2