Home Scriitor de viitor

Evenimentul Scriitor de viitor

Scopul Evenimentului

Evenimentul Scriitor de Viitor va reuni tineri pasionați de educație cu invitați care, prin ceea ce fac, aduc un impact asupra calității educației, prin intervenții asupra sistemului educațional sau prin inițiative private. Evenimentul va oferi participanților o imagine a nevoilor din sistemul educaţional, dar şi inspirația necesară pentru a alege să se implice personal în educație ca profesori sau învăţători Teach for Romania.

Agenda Evenimentului

17:30 – 18:00 –

Recepția participanților

18:00 – 18:20 –

Vom asculta povestea unei comunităţi dezavantajate din România, prin intermediul Salomeei Zăvoianu, elevă Teach for Romania din comuna Potlogi, județul Dâmbovița. Vei înţelege câte astfel de poveşti există în zona rurală şi în zonele sărace ale României şi vei afla cum te provoacă Teach for Romania să te implici în transformarea educaţiei şi a societăţii!

18:20 – 18:50 –

În această jumătate de oră, îți vom prezenta adevărata față a sistemului educațional din România, folosindu-ne de statistici recente, naționale și internaționale. Apoi, vei afla cum funcționează, de fapt, modelul Teach for Romania și care sunt ariile-cheie de intervenție.

18:50 – 19:10 –

Dacă la început am ascultat elevii Teach for Romania, acum vom auzi vocea profesorilor din programul nostru. Pregătim pentru tine două poveşti transformaționale ale profesorilor Teach for Romania!

19:10 – 19:40 –

Invitații noștri îți vor spune trei poveşti, trei exemple de transformare a educaţiei: Sorana Stănescu ne va vorbi despre influența mass-media în educație, Oana Moraru ne va oferi un exemplu minunat de antreprenoriat în beneficiul copiilor, iar capitolul de transformare sistemică va fi abordat de către un invitat surpriză!

 

19:40 – 20:10 –

În pauza de networking poți afla mai multe despre noi, chiar de la oamenii implicați direct în misiunea pe care ne-am propus-o.

20:10 – 21:00 –

Încheiem seara cu o discuție în panel, în cadrul căreia vom aborda subiecte precum procesul de recrutare, selecție și integrare a profesorilor Teach for Romania, posibilitățile de plasare în comunități și suportul oferit de organizație de-a lungul celor doi ani de predare.

Înscrie-te până în 16 martie, aici:

Speakeri

Sorana Stănescu

Decât O Revistă, TVR

Sorana Stănescu este reporter Decât o Revistă și, până de curând, jurnalist senior TVR. S-a specializat în jurnalism de televiziune la Londra, este câștigătoarea a două premii internaționale de jurnalism de investigație și e interesată educație și protecție socială. În ultimul an a coordonat rubrica EduDoR la Decât o Revistă.

Aura Stan

Teach for Romania

Sunt Director de Recrutare, Selecție și Integrare în Teach for Romania și lucrez de 3 ani împreună cu o echipă extraordinară pentru a atrage către educația din România oameni dedicați și motivați, care să schimbe în bine perspectivele de viață ale copiilor cu care lucrează.
Experienta anterioară în proiecte de educație alternativă și responsabilitate socială, management organizațional și resurse umane mi-au dezvoltat pasiunea pentru lucrul cu oamenii și dezvoltarea celor din jurul meu.

Oana Moraru

Școala Helikon, Vocea Părinților

Oana Moraru este consultant educațional în domeniul învățământului preuniversitar cu peste 20 de ani de experiență, sprijinind de-a lungul timpului numeroase școli și grădinițe. Timp de 11 ani, a predat limba engleză la International School of Bucharest.

Salomeea Zăvoianu

Elevă

Mă numesc Florentina Salomeea Zăvoianu, am 15 ani şi locuiesc în Românești, județul Dâmbovița. Sunt o fire energică şi comunicativă, dar nu în ultimul rând, foarte ambițioasă, îmi place să ascult lucruri interesante şi să mă implic în diverse activități, iar tot ceea ce îmi propun, să realizez.

Detalii despre eveniment

Când?

21 martie, 17:30 – 21:00

9zile
AMR
Unde?

Impact Hub, strada Halelor, nr. 5, București

Evenimentul face parte din campania de recrutare a Generaţiei nr.4 de profesori şi învăţători Teach for Romania