S-a încheiat Academia?!

August 25, 2017
SuperTeach
Comments Off on S-a încheiat Academia?!
Punem punct. Rescriem povestea educației.

1

Au trecut aproape 2 săptămâni de când am încheiat perioada practică și odată cu ea Academia de Leadership și Pedagogie Teach for Romania. Nu știm exact ce ne lipsește mai mult – tutorii, mentorii, trainerii, colegii, copiii sau experiența LSA în sine, care include toți acești oameni. De fapt, ne este dor să adormim cu gândul că a doua zi dimineață ne așteaptă o lume de schimbat.
Ce-am făcut în Gârcini? Ne-am format rădăcini și am înțeles mai bine unde e nevoie de noi.

2

Timp de trei săptămâni, din totalul de șase cât a durat Academia, am învățat exersând îndeaproape munca de la catedră: o săptămână cu sesiuni de pregătire și două săptămâni de predare în Școala Generală Nr 5, Săcele, alături de 400 de copii de care am prins mare drag. În acest fel, am pus la cale o Școală de vară, iar subiectele discutate au fost adaptate copiilor, începând cu clasele pregătitoare, până la clasa a opta. Drintre materiile școlare, menționăm următoarele: dezvoltare personală, educație civică, matematică, limba română, istorie, geografie, limba engleză, limba franceză, religie, biologie și fizică.

3

Nu a fost deloc ușor, mai ales ultima parte. E foarte dificil să spui „la revedere” unor copii, care pe toată perioada aceasta au arătat dragoste necondiționată și recunoaștere pentru toată atenția pe care am acordat-o. Noi îi felicităm pe toți cei participanți pentru finalizarea cu succes a programului de formare inițială, coordonat de Teach for Romania în perioada 3 iulie – 13 august 2017 și le urăm succes, împreună cu angajamentul de a le fi aproape în etapa următoare.
Felicităm și mulțumim pe această cale și partenerilor noștri fără de care perioada practică nu ar fi fost posibilă: Universitatea TRANSILVANIA din Brasov, Școala Generală Nr 5 – Săcele, Adobe Romania, Romanian-American Foundation, Auchan Romania/ Auchan Brașov, Apa minerala ZIZIN, PAPYRUS, Let’s Do It, Romania!, Inmedio.ro, Colliers International Romania!
Fotografiile au fost realizate cu echipament Nikon de Diana Păduraru, voluntar Teach for Romania, căruia de asemenea, îi mulțumim! Întregul album îl găsiți aici.
4