Reîntoarcerea în clasă, pagină din jurnalul unui învățător (1)

February 25, 2020
SuperTeach
Comments Off on Reîntoarcerea în clasă, pagină din jurnalul unui învățător (1)

Autor: Diana Ciobanu, învățătoare în generația a șasea

Reîntoarcerea în clasă

Azi a fost o zi mai grea la școală. La ultima oră a fost haos, iar în momentul acela am simțit că progresele noastre nu mai valorau nimic. Iar m-am supărat pe mine și m-am mustrat pentru că nimic din ceea ce fac nu pare a fi suficient.

Azi a venit D. la școală, un copil pe care nu l-am mai văzut din primul semestru, și atunci sporadic. L-am întrebat de ce nu a mai venit. Mi-a spus că mama lui a lucrat, așa că el și fratele lui mai mic au stat cu bunica. E suficient să spun că regulile și rutinele școlare îi erau străine. M-am uitat la el și am observat cât a crescut de când ne-am văzut ultima oară. Și am conștientizat cât de mult timp a trecut și cât de multe am fi putut face împreună dacă venea la școală. S-a uitat pe pereți și a văzut lucrările colegilor. «Astea cine le-a făcut, doamna?» «Noi» îi răspund și îi spun că vom mai face.

Înainte de plecare m-a întrebat de o altă colegă, rudă cu el. Îi spun că și ea a lipsit în ultima vreme. Îmi răspunde că mâine o cheamă și pe ea la școală. M-am bucurat auzind asta. Eu îl aștept și mâine. Și o aștept și pe ea.

Încet, încet ne adunăm mai mulți la școală. Asta mă bucură, dar în același timp trebuie să admit că e foarte greu să te reobișnuiești cu 20+ de elevi, când de vreo câteva săptămâni ai lucrat cu grupe mai mici.

P.S. Nu am fost în cea mai bună stare azi, dar am mers cu colega mea la un atelier fain, iar discuțiile cu ea și ceilalți profesori de acolo m-au ajutat. Și pentru asta sunt recunoscătoare.

Conținutul acestui articol nu reflectă neapărat opinia oficială a organizației. Informațiile și punctele de vedere exprimate aparțin în totalitate autorului.

Abonează-te la newsletterul nostru aici pentru a afla ce mai facem în Teach for Romania.

86665832_185529102764644_2699897651507232768_o