Profilul unui candidat Teach for Romania

August 28, 2017
SuperTeach
Comments Off on Profilul unui candidat Teach for Romania

În cei 7 ani de Teach for Romania am atras candidați din domenii diverse. Este un act de curaj să renunți la carieră și să dedici 2 ani unui mediu vulnerabil, plin de provocări, pentru a deveni educator, învățător sau profesor pentru copiii de la sate.

Printre candidați se află oameni care au părăsit joburile din corporații, programatori, antreprenori și oameni care au absolvit universități de prestigiu din afara țării.

Candidații sunt evaluați în funcție de competențe și abilități. Ei trebuie să fie motivați de dorința de a produce schimbări pozitive în societatea românească, dar și în performanțele elevilor și să aibă potențial de leadeship și un nivel de perseverență și pasiune peste medie.

Teach for Romania vine în completarea sistemului clasic prin îndreptarea atenției către copil și către nevoile sale.

Profesorii sunt pregătiți să țină cont de nevoile fiecărui copil, să aibă gândire critică și să aducă în viețile copiilor educație pe bază de valori, acces și expunere și formarea de abilități esențiale de viată.Declarațiile părinților și ale copiilor reflectă un impact calitativ ridicat.

Avem copii care ne scriu cum și-au schimbat visele sau cum au înțeles ce le place. Sau cum și-au schimbat alegerea de carieră, cum au încredere în ei înșiși, ce și-au propus să devină. Copii care protestează pentru educație, copii care sunt voluntari în programul de pregătire al profesorilor sau aleargă și strâng fonduri, copii din București care susțin copii din alte comunități Teach care nu au văzut niciodată cărți de povești sau materiale auxiliare.

Dacă în 2014, Teach for Romania a debutat cu 18 profesori și învățători, in 2021 au ajuns la catedră 117 lideri în educație.

 

Întreg articolul poate fi citit aici .