Cum te pregătim?

Teach for Romania a dezvoltat un program eficace şi ambiţios, în 5 etape:

Academia de Leadership și Pedagogie

Vezi cum a fost LSA ediția 2016
Academia de Leadership şi Pedagogie

Împreună cu parteneri atent selecționati, Teach for Romania îți va oferi un program rezidențial de training de leadership şi pedagogie pe perioada verii, pentru a avea o pregătire adecvată înainte să ajungi în școala parteneră în care vei preda. Dacă îndeplinești condițiile necesare pentru a te înscrie la examenul de titularizare, îți vom oferi asistență în pregătirea probelor scrise și practice.

Academia de Leadership si Pedagogie are trei părţi principale:

A. Teorie pedagogică şi metodologie de predare formală și alternativă
Vei înţelege şi vei învăța să folosești eficient instrumente şi metode specifice, pe care le vei integra apoi în activitățile de predare. Deprinderile dobândite îți vor permite să dezvolţi clasa ca şi comunitate şi să insufli valori elevilor, care să le fie ghid de comportament în orice activitate.

B. Dezvoltarea unor competenţe specifice de leadership.
Vei fi sprijinit să îți descoperi potenţialul maxim. Vei învăţa să fii performant în orice context și situatie şi vei dobândi abilități de comunicare, planificare, leadership situațional și lucru în echipă. Să fii proactiv și în control în situații de criză va deveni prima ta natură.

C. Experiența de predare la clasă
Modulul de predare din Academie reprezintă o primă experiență practică la clasă, cu copii din școlile partenere Teach for Romania din comunitățile dezavantajate. Acesta este o oportunitate să aplici și să testezi ceea ce ai învățat în primele două componente ale Academiei. Vei primi feedback direct și relevant de la colegi și profesori cu experiență și îți vei descoperi propriul stil de predare și leadership.

Sprijin personalizat

Fiecare tutor Teach for Romania este un lideri în educație și îți va fi mentor timp de doi ani. Te va sprijini să planifici, să implementezi și să îmbunătățești continuu activitățile de predare la clasă, pentru ca tu să obții rezultate substanțiale și măsurabile ale transformării elevilor tăi. De asemenea, te va asista periodic la clasă în activitatea de predare şi în toate provocările pe care le vei avea în procesul tău de creștere și dezvoltare.

Învățare continuă și susținere pentru nevoile și provocările tale

Pe parcursul programului, vei participa la sesiuni de pregătire personalizate în funcție de nevoile tale de cunoaștere și de viziunea ta personală. Vei fi invitat să participi la sesiuni periodice de training și discuții pe diferite teme de educatie, leadership, pedagogie, antreprenoriat și multe altele. Toate subiectele vor fi direct legate de nevoile și interesele tale și ale colegilor tăi, alături de care, de asemenea, vei avea oportunitatea de a face schimb de bune practici și care îți vor fi un sprijin în cei doi ani.

O altă metodă de învățare o reprezintă și participarea la conferințe naționale pe teme de leadership și educație și, totodată, la conferințele internaționale, organizate de în rețeaua Teach for All, de țările membre.

Coaching și mentorat

O parte din persoanele care îți vor sta alături în cei doi ani sunt cei mai importanți lideri în domeniul lor de activitate. Sunt CEO, antreprenori, deschizători de drumuri în educație sau alte domenii din România. Vei avea acces la intervale de timp regulate, la unul sau mai mulți.

Mentorul tău te va ajuta să îți atingi potențialul profesional iar coachul să te cunoști în profunzime și să îți identifici și atingi misiunea și viziunea personală. Alături de aceștia, vei fi mentorat și de tutorul tău, alături de care vei descoperi și folosi tainele teaching as leadership.

Susținere profesională și după experiența Teach for Romania

La finalul celor doi ani, vei fi membru al rețelei naționale de Alumni Teach for Romania și ai rețelei internaționale de Alumni Teach for All. Totodată, vei avea acces la rețeaua noastră de companii partenere.

Expunerea timp de doi ani la medii caracterizate de un leadership puternic, în educație și business, îți oferă oportunitatea unei resurse inestimabile: o rețele personală de legături cu oameni de valoare, alături de care poți întreprinde inițiativele pe care le dorești.

Cei mai buni Alumni ocupă în prezent roluri precum Ministru al Educației, CEO în organizații din rețeaua Teach for All sau creatori și managing partners de școli private.

Ce şi unde vei preda?

Vei preda timp de doi ani în şcoli din comunităţi defavorizate, cu deficit de cadre didactice calificate și pregătite adecvat.

Ce vei preda?

Poți fi învățător sau profesor în programul nostru, indiferent de specializare, studii absolvite și modul psihopedagogic, acestea nefiind criterii eliminatorii de selecție.

Vei fi încadrat în învăţământul primar sau gimnazial, in funcție de nevoile școlilor din comunitățile cu care lucrăm, cât și de preferințele și disponibilitatea ta de plasare.

Unde vei preda?

În acest an şcolar, programul Teach for Romania își va concentra eforturile în urmatoarele județe: Brăila, Brașov, București, Călărași, Constanța, Covasna, Galați, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, situate la o distanţă de aproximativ 3 ore de Bucureşti.

Posturile pe care le vor ocupa candidații Teach for Romania vor fi atât în zone urbane cât şi în zone peri-urbane şi rurale, care corespund cerințelor programului.

Scopul nostru este să acoperim toată România până în anul 2020.

 

Ce îți oferim

Pentru a atrage cei mai buni candidati, Teach for Romania va oferi un pachet competitiv de beneficii: