Prima întâlnire de comunitate din proiectul FIERST

March 13, 2019
SuperTeach
Comments Off on Prima întâlnire de comunitate din proiectul FIERST

 

Martie 2019, Ionela Munteanu

Prima întâlnire de comunitate din cadrul proiectului FIERST (From Inclusive Education to Real Scale Transfer)  a venit cu energie pozitivă și cu multă curiozitate despre ce are să se întâmple în lunile următoare. Profesorii au arătat interes de la bun început, așa că ne-am luat această energie și am început să construim pe ce are să se întâmple la fiecare dintre întâlniri. Am început să lucrăm cu 1poza 2 4 profesori înscriși în proiect, la această întâlnire fiind invitați și directorii de școală. Întâlnirile de comunitate și de practică în școli sunt la început în școlile de stat din România și profesorii au confirmat că au nevoie să vorbească unii cu alții, să schimbe idei și să găsească soluții pentru a-și îmbunătăți calitatea muncii. În comunitățile noastre de practică din proiectul FIERST participă profesori pentru învățământul primar și gimnaziu.

La prima întâlnire, tema de discuție a fost managementul clasei, reguli și consecințe la clasă, unde profesorii au prezentat cazuri de la clasele lor și am găsit soluții împreună. Participanții au fost dornici să-și împărtășească ideile și să adauge un plus discuției noastre, acest lucru facilitând comunicarea în grupul nostru de lucru.

Discuția a avut loc într-un spațiu non-formal, unde participanții s-au simțit în siguranță să vorbească deschis, fără a fi judecați și să povestească despre anumite cazuri din clasa lor. Participanții au ajuns la ideea că profesorii nu prea vorbesc între ei, nici măcar în pauze, pentru că au mult de lucru și nu mai găsesc timp pentru asta, dar totuși aceste întâlniri sunt folositoare pentru ei, așa că îi vor invita și pe alți colegi de cancelarie. La început, va fi puțin mai greu să adune mai mulți oameni alături de noi la întâlnirile de comunitate din cauza nepotrivirii de program sau a faptului că profesorii predau la diferite școli structură, dar știm că vom reuși să fim mai mulți oameni pasionați de educație de la o întâlnire la alta.

Concluzia noastră după prima întâlnire de comunitate este că orice început ia timp, orice idee are nevoie să se dezvolte, să prindă curaj pentru ca oamenii să se simtă încrezători și să lucreze într-o echipă profesională de lucru.

Pentru următoarea întâlnire profesorii și mentorii au convenit că vor lucra la motivarea elevilor și cum să construiască o mentalitate flexibilă în clasele lor.

Este interesant și incitant să vedem că ne putem aduna mai mulți oameni, cu același scop și să lucrăm împreună. Acesta este începutul, dar abia așteptăm să împărtășim impresii de la următoarele întâlniri.

În acest proiect sunt implicapozați trei Alumni Teach for Romania, care sunt traineri și mentori pentru profesorii din școlile partenere în proiect.

Mai multe informații despre proiectul FIERST puteți găsi aici.

Sunt mai mulți Alumni Teach for Romania implicați în proiecte în educație sau care aleg să se implice în diferite activități alături de organizație.

Mai multe informații despre proiectele lor puteți găsi pe pagina de Facebook Teach for Romania.

Activitatea este parte a proiectului FIERST (From Inclusive Education to Real Scale Transfer), un proiect co-finanțat prin programul Erasmus+ (KA3, Social Inclusion through Education, Training and Youth) al Uniunii Europene.

Tags: FIERST,