Peste 100 de copii din Mihăilești, jud. Buzău, se bucură acum de primul Club de lectură și aventură înființat în școala lor

February 20, 2020
SuperTeach
Comments Off on Peste 100 de copii din Mihăilești, jud. Buzău, se bucură acum de primul Club de lectură și aventură înființat în școala lor

Săptămâna aceasta vineri, 21 februarie 2020, la ora 09.00, are loc inaugurarea Clubului de lectură și aventură din Școala Gimnazială Mihăilești, județul Buzău, organizată sub coordonarea prof. limba și literatura română Nicoleta Burcă și profesor în cadrul programului Teach for Romania.

La eveniment vor participa actorii sociali și instituționali implicați în elaborarea și finalizarea acestui proiect și care a constat în amenajarea de la zero a unei săli de depozitare într-un spațiu primitor și modern, dedicat activităților intra- și extracurriculare desfășurate în cadrul Școlii Gimnaziale Mihăilești, cât și dotarea sălii cu cărți și materiale didactice obținute prin intermediul unor donații din partea organizației Teach for Romania ca urmare a implicării timp de doi ani consecutiv în Academia de Leadership și Pedagogie.

1

„Ideea proiectului am avut-o imediat ce am auzit dorințele copiilor în legătură cu ce i-ar determina să citească și să vină cu plăcere la școală. Voiau un spațiu care să nu arate deloc ca o sală de clasă, pe care să îl amenajeze după bunul plac, în care să se simtă ca acasă. I-am asigurat că voi face tot ce pot pentru a obține sponsorizările necesare împlinirii visului. 

Aici ne-am propus să citim, să socializăm, să ascultăm muzică, să vizionăm filme educative, să ne jucăm, să discutăm liber pe diferite teme. De la ideea inițială până la a ne vedea visul cu ochii a trecut o lună. Totul a fost posibil datorită unor oameni care au crezut în noi și au contribuit la realizarea proiectului. De la șoferul microbuzului școlar la mediatorul școlii, colegi de catedră, părinți și copii. Este vorba despre puterea lui ÎMPREUNĂ. Tot acest proiect a fost realizat din iubire și respect pentru elevii din școală. Acum avem un spațiu al nostru mobilat modern, dotat cu smart tv, laptop, bibliotecă cu cărți noi, jocuri diverse”, povestește Nicoleta Burcă, profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială Mihăilești, jud. Buzău.

4

Proiectul se adresează în principal unui număr de 100 de elevi din ciclul gimnazial, iar de beneficiile sale se pot bucura și copiii din clasele primare din comuna Mihăilești. Acesta a presupus amenajarea de la zero a unei săli cu mobilier donat de Jysk România, pentru a face spațiul cât mai primitor și atrăgător pentru copii, cât și cu jocuri și obiecte de decor achiziționate în urma organizării unui „Târg de dulciuri” în școală. La această activitate copiii au făcut prăjituri împreună cu familia, pe care le-au vândut ulterior la școală către colegi, profesori, părinți, membri ai consiliului local și agenți comerciali, fiecare dintre ei contribuind cu o anumită sumă.

Dreptul de a citi. Ce dorești. Cât dorești. Cum dorești. De câte ori dorești. Să citești tot. Sau doar să răsfoiești. Toate acestea sunt acum posibile și în școala noastră datorită înființării clubului de lectură si aventură. Un spațiu plăcut în care poți citi, socializa, îți poți încărca bateriile, poti petrece câteva minute cu tine însuți. Un spațiu de care aveam mare nevoie cu toții: elevi, cadre didactice, părinți. Pentru că cititul nu este o obligație. Este un drept”, adaugă Mircea Baciu, Director al Școlii Gimnaziale Mihăilești și Alumnus Teach for Romania.

Inaugurarea Clubului de lectură și aventură din Școala Gimnazială Mihăilești, jud. Buzău este organizată sub coordonarea Nicoletei Burcă, profesor în generația a cincea de profesori și învățători din cadrul programului Teach for Romania. Realizarea acestui proiect are loc datorită implicării unor actori sociali și instituționali din comunitate.

3