Ce oferim şcolilor

Teach for Romania selectează români talentaţi, motivaţi şi cu iniţiativă, îi pregăteşte ca învățători și profesori, pentru a lucra cu diverse categorii de elevi, părinţi, învățători, profesori şi membri ai comunităţii pentru a asigura o educație de cea mai înaltă calitate pentru toți copiii. Învățătorii și profesorii sunt implicaţi în diverse activităţi extracurriculare şi proiecte cu impact pozitiv în comunitate, acţionând astfel ca lideri autentici atât în rândul elevilor, cât al părinţilor, colegilor, reprezentanților instituțiilor locale.

Aceştia dezvoltă competenţele şi atitudinile necesare progresului personal și profesional. Ei generează o dinamică atât în comunitatea în care activează, dar sunt şi parte activă dintr-o comunitate internaţională de oameni care aduc un plus de valoare domeniului educaţional. Şcolile selectate și participante în reţeaua noastră accesează programe de formare/ traininguri periodice şi conferinţe menite să împărtăşească cele mai bune practici pedagogice. Totodată, beneficiază de consultanţă în diversificarea activităţilor şi metodelor de predare – învăţare – evaluare la clasă, precum și de acces la expertiza multiplilor actori cheie ai domeniului educaţional internaţional.

În demersurile de a produce o schimbare pozitivă în sistemul de învăţământ românesc prin intermediul programului Teach for Romania, avem sprijinul mai multor organizaţii şi companii, iar la nivelul instituţiilor statului, ne bucurăm de implicarea Ministerului Educaţiei Naţionale, prin intermediul Protocolului de parteneriat nr. 8082 încheiat în 21.01.2014.