O vizită cu impact…la Genpact

May 4, 2016
SuperTeach
Comments Off on O vizită cu impact…la Genpact
Totul a început în febuarie 2016, când Adrian și Ana de la Genpact au asistat la o oră de dirigenție a elevilor de la clasa a opta a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Grădiștea, județul Ilfov. Chimia deosebită dintre „musafiri” și copii a deschis drumul unor planuri pentru Școala Altfel, iar Silvia Pătrașcu, profesoara lor de limba franceză, s-a străduit să transforme dorințele în realitate.

IMG_1291

„Ne-au invitat la sediul companiei și deși copiilor li se părea de necrezut că am putea să organizăm această mică excursie, am reușit să ne mobilizăm și pe 22 aprile au participcat la un training la Genpact. Mi-am propus ca în această vizită ei să se cunoască mai bine pe sine înșiși și să vadă posibile opțiuni de carieră la care nu se gândiseră până atunci.” (Silvia Pătrașcu)
Faptul că Genpact este unul dintre cei mai doriți angajatori din România s-a văzut din plin în profesionalismul, căldura și deschiderea cu care i-au primit pe elevii școlii din Grădiștea, care au plecat din București cu bateriile încărcate și cu mai multe perspective de viitor:
„Ne-a plăcut cum ne-au primit cei de la Genpact. Ne-am simțit importanți!”
„Cel mai mult mi-a plăcut activitatea în care a trebuit să ne imaginăm că suntem conducătorii unei țări. A fost interesant să discutăm de ce unele legi sunt bune și altele rele.”
„Mi-a plăcut de Vio (trainer-ul) că a avut răbdare cu noi și ne-a ascultat pe fiecare.”

IMG_1276

 Silvia consideră că și-a atins obiectivele pe care le stabilise pentru această excursie, iar copiii abia așteaptă următoarea experiență de acest gen. Genul Genpact! 😀
„Vizita la Genpact le-a oferit șansa de a experimenta felul în care învață adulții, de a exersa lucrul în echipă, ascultarea și gândirea critică, de a afla despre meserii noi despre care nu auziseră înainte și de a conștientiza relevanța limbilor străine pentru viitorul lor. Totul s-a întâmplat într-un mediu în care elevii s-au simțit liberi să se implice, să se provoace și să se joace, ceea ce e a făcut ca experiența să fie minunată.” (Silvia Pătrașcu)
Învățare, ascultare, răbdare, creativitate, perspectivă critică – toate aceastea au fost lecții altfel pe care copiii le-au învățat și exersat în cadrul Școlii Altfel. Nimic nu ar fi fost însă posibil fără susținerea și implicarea deosebită a celor de la Genpact, cărora le mulțumim și pe această cale pentru că ne sunt atât de aproape!

IMG_1274