O seară de comunitate…fără frontiere

May 20, 2016
SuperTeach
Comments Off on O seară de comunitate…fără frontiere

Pentru că la Teach for Romania lucrăm foarte mult cu ideea de comunitate, ne-am propus ca fiecare dintre noi să contribuie la crearea propriei noastre comunități. După cum ne-am obișnuit, serile în care ne întâlnim pentru a crea și recrea comunitatea Teach for Romania au de fiecare dată ceva special. Entuziasmul, râsetele și simplul fapt că după o zi de muncă ceva ne aduce împreună, indiferent de cât de obosiți am fi, constituie atmosfera perfectă pentru a ne deconecta de la viața de zi cu zi, pentru a șlefui sufletul organizației și – negreșit! – propriile noastre suflete.

Se spune că ziua de 13 nu prea este norocoasă, însă noi am simțit exact contrariul de data aceasta. Într-o miercuri, pe 13 aprilie, am experimentat ceva diferit și…înspăimântător: exerciții de improvizație. Datorită lui Alex Preda și lui Ciprian, amândoi elevi în cadrul școlii de improvizație a Mihaelei Sîrbu, am învățat, ne-am jucat, am dat în mintea copiilor și cel mai important, am descoperit încă o mică parte atât din noi înșine și din cei din jur.

IMG_7774

 

Deși exercițiile au început timid, cu toții fiind măcinați de întrebări precum „Eu? Să fac asta?! Să ma vadă ceilalți?!”, dibăcia celor doi traineri ne-a făcut să uităm de prejudecăți și inhibiții artistice și totul a îmbrăcat cea mai frumoasă formă posibilă: dureri de obraji de la prea mult râs.

IMG_7800

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La final, am simțit că ne-am testat memoria, că ne-am exploatat din plin creativitatea (pe care unii dintre noi nici n-o credeam a noastră!), pentru ca totul să se încheie într-o atmosferă marcată de nerăbdarea de a repeta experiența. Rezultatul final? O sumedenie de povestioare și jocuri de rol interesante, care de care mai amuzante și mai jucăușe, stare de bine cât să ne ajungă până la următorul atelier de improvizație și energie din plin, astfel încât să putem continua misiunea de a oferi opțiuni de viață prin educație de calitate fiecărui copil din România. Profesorii noștri au deprins o nouă formă de învățare alternativă și s-au distrat copios, întărind relațiile de prietenie dintre ei, ca o adevărată echipă.

 

Fără Mihaela Sîrbu nu am fi avut oportunitatea de a explora frumosul prin râs, de a face totul fără frontiere, exact așa cum îi place ei. Deci, mulțumim Alex și Ciprian, pentru că ne-ați fost profesori atât de răbdători și de atenți și Santhe Fitoceainărie pentru găzduirea într-un spațiu prielnic creației.