O altă zi în Gârcin

August 8, 2017
SuperTeach
Comments Off on O altă zi în Gârcin
Cine nu cunoaște istoria este condamnat să o repete, așa se zice. În această privință ne sar în ajutor Diana MoisaŞtefania Neaţă și Mircea Baciu, profesorii noștri dedicați alături de care copiii din Gârcin au aflat cine au fost geto-dacii sau cum?, unde?, ce? este un Război Mondial.

1

Sunt stelele mereu acolo? Dacă da, de ce nu le vedem ziua? Două întrebări la care elevii caută răspunsuri apelând cu încredere la Andrei-Bogdan Hultoană, unul dintre cei doi profesori de geografie Teach for Romania: „Lore este vocea rațiunii, Darius și-a putut imagina și realiza un plan geografic după doar câteva explicații, Denisa alege să-și ajute colegii să curețe băncile, Marian nu iese în pauză decât dacă îmi termin totul de aranjat și pot ieși și eu în pauză, Alex ne împărtășește că unele lucruri sunt spuse fără sens, iar Roxana este vocea sincerității. Toți sunt elevi din Gârcin, iar avantajul zonei în care acești copii trăiesc îl reprezintă chiar ei. Vedem acestea în LSA și chiar aici, cu toții, profesori și elevi, ieșim în avantaj.”

3

Terminăm de deslușit tainele universului și revenim cu picioarele pe Pământ cu o temă mai actuală ca niciodată: poluarea. Descoperim cauze alături de Roxana Simona, profesor de geografie, dar și efectele asupra organismului uman, la clasa a VIII-a cu Florentina Alexandra Preda, profesor de biologie, iar împreună ne gândim la soluții pe care să le implementam în comunitate.

5