Nicoleta, o poveste despre motivație și încredere

March 26, 2021
SuperTeach
Comments Off on Nicoleta, o poveste despre motivație și încredere

Nicoleta este unul dintre cei foarte mulți elevi cărora le-a fost greu să intre la orele online. Uneori, din cauza semnalului slab. Alte ori, pur și simplu pentru că nu reușea să facă Google Classroom să meargă. După zeci de ore la care nu a putut să participe, deși își dorea să fie alături de colegii ei și în ciuda frustrărilor și a nenumăratelor erori de conectare din primul semestru, Nicoleta nu s-a lăsat. Acum este din nou la școală și se bucură că merge zilnic la ore.

Nicoleta visează să devină polițistă, un vis pentru care știe că trebuie să nu renunțe la școală, chiar dacă uneori, a trebuit să treacă peste probleme de oameni mari. Motivația de a-și urma visul și susținerea profesorilor, îi dau încredere că poate deveni un sprijin pentru comunitatea din care face parte. Ea este unul dintre copiii pe care Ioana Cordoș Pană, profesoara ei de engleză, i-a încurajat să devină mentori pentru colegi. De câteva săptămâni, își ajută trei colegi din clasă la teme și îi ajută să înțeleagă mai bine materia de la clasă. Ba chiar după ore merge la Elisa, una din colegele căreia le este mentor, și își fac împreună temele.

În Gălbinași, riscul de abandon a crescut, mai ales în perioada școlii online când semnalul slab nu le-a permis copiilor să intre la ore. Cu toate acestea, Nicoleta crede că poate să își ajute comunitatea și colegii, dacă devine un model pentru ei și nu renunță la școală.

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a afla ce mai facem în Teach for Romania.