Home LSA_2016

Călătoria transformațională a celei de-a treia generații de profesori și învățători Teach for Romania începe cu Academia de Leadership și Pedagogie! În basme, cifra 3 este magică, iar magia ei se păstrează și în călătoria Teach for Romania. Cea mai numeroasă generație de profesori de până acum a acceptat provocarea de a deveni exploratori în educație – de a pleca, din septembrie, în călătoria vieții lor, o călătorie transformațională pentru ei și pentru cei peste 4000 de copii din peste 30 de școli vulnerabile ale căror vieți le vor transforma.

Ei se pregătesc pentru această călătorie în Academia de Leadership și Pedagogie 2016, cea mai mare academie de leadership din România. Cele 6 săptămâni de bootcamp intens le vor pune la dispoziție toate resursele pentru ca ei să devină contributori semnificativi la schimbarea sistemică în educație pe care ne-o dorim atât de tare!

Academia de Leadership si Pedagogie 2016

Găsești mai jos informații despre LSA, precum și ultimele vești. Vom actualiza în permanență pagina, rămâi aproape!Povești din Academie – prima săptămână

Am promis că povestim despre Leadership Summer Academy 2016 și iată că ne ținem de cuvânt. Dă click pe butonul de mai jos și citește un articol scris chiar de către Mihaela, una dintre participantele Academiei de Leadership și Pedagogie și află ce s-a întâmplat în prima săptămână transformațională a celei de-a treia generații de profesori Teach for Romania!

Primul capitol din povestea LSAPovești din Academie – săptămâna a II-a

Au trecut deja 14 zile din LSA 2016. Fiecare dintre aceste zile a fost trăită la intensitate maximă. A doua săptămână a mutat focusul de pe dezvoltare personală pe Teaching, inițiere în elemente didactice de bază, gândire vizibilă și pregătirea pentru examenul de titlularizare. De data aceasta, poți citi confesiuni ale echipei și gânduri ale profesorilor participanți.

Ne-au fost alături Oana Moraru – fondator Școala Helikon, Ana Maria Brezniceanu – fondator Școala Montessori, Claudia Ionescu și Mihaela Georgescu – ajutoare de nădejde în pregătirea pentru examenul de titularizare. Am avut alături profesori Teach for Romania și traineri interni, alături de care am învățat despre învățarea ca Leadership și să construim un plan de lecție. Le mulțumim!

Povești din Academie – săptămâna a III-a

A treia săptămână din Academia de Leadership și Pedagogie a însemnat prezența lui Andy Szekely – un training-revelație despre care am povestit mai multe Cum ne-a inspirat Andy Szekely

A treia săptămână a însemnat și pregătire pentru examenul de titularizare, un proces obositor care pentru mulți a însemnat nopți nedormite – un proces necesar, însă, pentru ca profesorii să fie integrați în sistem, acolo unde pot face cu adevărat diferența. La pregătirea pentru titularizare au ajutat Claudia Ionescu și Mihaela Georgescu, profesoare în cadrul Inspectoratului Școlar București, care le-au spulberat participanților în LSA temerile despre procesul de a deveni profesor în sistem. Joi am avut-o alături pe Yolana Crețescu, alături de care am înțeles violența școlară și mecanismele care îi stau în spate. A fost o zi plină de valoare care ne-a adus mai aproape de realitatea pe care urmează să o explorăm.Săptămâna s-a încheiat cu două zile libere de weekend, în care participanții și-au reîncărcat puterile.

Mai jos, Mihaela Galii, participant în Academie, a descris ce a însemnat pentru ea a treia săptămână din Academia de Leadership și Pedagogie.

Citește articolul MihaeleiPovești din Academie – Săptămâna a IV-a

Ultima săptămână din perioada de teorie a fost despre planuri de lecție, demo-uri de predare și despre transferul București-Titu.

Citește mai jos cum a fost pentru noi să mergem în realitatea din județul Dâmbovița, unde am descoperit cum arată contextele în care este cea mai mare nevoie de noi: „Abia așteptam să ajung aici, la ziua de azi. Mă așteptam la un sat sărac, cu copii desculți și oameni cu haine jerpelite. Mă așteptam să fie violenți între ei sau răutăcioși, fiindcă așa știam povești dintr-un alt sat în care Teach for Romania a practicat anul trecut. Numai că… a ieșit cu totul din tiparele mele.” – Mihaela Gălii, viitor profesor Teach for Romania.

Citește mai multe aiciPovești din Academie – Două săptămâni alături de copii

Potlogi și Românești, județul Dâmbovița. Spațiul nostru de experimentare și laboratorul nostru de greșeli. Nu e ușor să devii lider în educație, dar e frumos și cei 43 de viitori profesori și învățători Teach for Romania o trăiesc pe pielea lor. Cei peste 350 de copii nu s-au plictisit de venit zilnic la școală pentru cele două ore predare, ateliere și experimente.
Fiecare zi vine cu o nouă întrebare: „voi reuși astăzi să îndeplinesc obiectivele planului de lecție? Voi reuși să fiu mai bun ca ieri, pentru mine și pentru copii? Voi reuși să devin cine e nevoie de mine să fiu începând din septembrie?”
Pe blog am descris experiența primei săptămâni prin ochii câtorva viitori profesori.

Citește pe blog!Iată cine ne susține în LSA 2016!

Avem alături de noi traineri profesioniști care au acceptat să ne ajute să formăm viitorii lideri în educație! Le mulțumim!

Lista este în curs de actualizare.

Elena Marineci

Starfish Events

Elena aduce participanților la trainingurile sale o abordare plină de energie și provocări, punându-i în situația de a-și depăși limitele și de a descoperi noi resurse. A absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității București, precum și cursurile Metasysteme Coaching.

Andy Szekely

Trainer, Speaker, Autor, Antreprenor

Andy Szekely este trainer, speaker, autor și antreprenor. A publicat 4 cărți, a lucrat cu peste 50 de companii din 5 țări europene, a fondat 2 companii, precum și fundația Alpha Leadership.
A dezvoltat 6 concepte de training de care au beneficiat, prin cursurile deschise, mii de români.

Viorel Panaite

Human Invest

Viorel este unul din pionierii care au pus bazele și au dezvoltat piața serviciilor de training din România. A fondat Human Invest în 1999, iar de atunci conduce compania. În calitate de specialist, facilitează workshop-uri de leadership și “change management”.

Magda Bunea

NESTworking

Magda este unul dintre primii coachi din România – a absolvit în cadrul Coaching Institute cursul Fundamentele coachingului (2007). Deține o diplomă de Excelenţă in Training, un Certificat profesional în management de la CODECS si un Certificat in diagnoza organizationala de la HUMAN SYNERGISTICS.

Paul Olteanu

Specialist în comunicare, Paul Olteanu a acumulat deja peste 7500 de ore de livrare de training si coaching pe teme legate de psihologia comunicării, public speaking, personal branding. În prezent, folosește instrumentele neuroștiințelor pentru a evalua și transforma tiparele de gândire ale participanților la sesiunile sale.

Oana Moraru

Vocea Părinților

Oana Moraru este consultant educațional în domeniul învățământului preuniversitar cu peste 20 de ani de experiență, sprijinind de-a lungul timpului numeroase școli și grădinițe. Timp de 11 ani, a predat limba engleză la International School of Bucharest.

Yolanda Crețescu

Happy Minds

Yolanda înseamnă autenticitate, nonconformism, creativitate, pasiune. Pe lângă asta, este psiholog, ofițer SPP în rezervă și fondatoarea Happy Minds – un loc unde educația este folosită ca instrument de intervenție psihologică, revelând negreșit potențialul copiilor care îi trec pragul.

Cosmina Păcurar

Starfish Events

Expert psiholog și psihoterapeut, Cosmina se centrează pe explorarea aptitudinilor soft, însă experiența ei nu se oprește aici. A organizat evenimente, a lucrat în cercetare calitativă, iar în prezent colaborează cu Starfish Events și Life After Work.

Mirela Ștețco

Head of Training and Support Teach for Romania

Mirela a ales munca la catedră, având convingerea fermă că „Educația te face mai bun”. Mirela s-a specializat și în dezvoltarea competențelor de evaluare, inteligență emoțională și educație pentru sănătate.

Diana Ghindă

Institutul Român de Training

Dianei îi place să cultive în ceilalți dorința de formare pe tot parcursul vieții. Din 2008, este coordonator de training în cadrul Institutului Român de Training. Una dintre cele mai importante realizări ale ei este cursul de formare pentru formatori .

Nicoleta Topoleanu

Tutor Coordinator Teach for Romania

Nicoleta deţine o diplomă de nivel II a UQAM Montreal în Managementul resurselor umane. A lucrat mai bine de 20 de ani în resurse umane, iar în ultimii 13 ani a dobândit o experienţă preţioasă ca soft skills trainer, consultant resurse umane, consilier în carieră şi specialist în piaţa muncii.

Adela Militaru

Coordonatorul Grupului de Lucru dedicat Educației pentru Dezvoltare Durabilă a Asociației ARCADIA

De profesie psiholog, Adela și-a cultivat interesul pentru educație și formare din 2011, oferind training și consultanță în medii diverse. Ceea ce caracterizează munca ei sunt pasiunea pentru educație și cultivarea unor experiențe de învățare autentice, într-un mediu de învățare sigur și transformator.

Florin Ghindă

Institutul Român de Training

Florin este consultant în resurse umane şi trainer, are 15 ani de experienţă ca trainer (peste 4.500 de participanţi) şi 13 ani de experienţă practică în resurse umane pentru echipe naţionale şi internaţionale.

Oana Vuculescu

Oana are un PhD în Management, acordat de Aarhus University, Danemarca. Subiectul tezei ei și ceea ce continuă să studieze acum este prins undeva la intersecția dintre social science, cognitive science și computer optimization algorithms.

Corina Puiu

CEO Teach for Romania

Corina este profesionist cu experiență de peste 16 ani în coordonarea programelor strategice și start-up-uri de business în companii de retail, telecomunicații și consultanță în management în România.

Ana Naghi

Inspectoratul Școlar al Municipiului București

Având o experiență de peste 30 de ani în învățământ, Ana are trei zone de expertiză: interdisciplinaritate, experiență de lucru în proiecte și abilităţi de comunicare şi lucru în echipe caracterizate de creativitate şi orientate spre inovare.

Claudia Ionescu

Inspectoratul Școlar al Municipiului București

Din 1993 până în 2010, Claudia a fost învățătoare la Școala nr. 4 din Pucioasa, pe care, începând din 2013, o conduce din funcția de Director. În plus, are mai bine de 15 ani vechime ca formator în cadrul mai multor proiecte și organizații, printre care Ministerul Educației și Inspectoratul Județean Dâmbovița.

Mihaela Georgescu

Inspectoratul Școlar al Municipiului București

Mihaela este absolventă a Facultății de Litere, profesor de limba și literatura română cu o experiență de 21 de ani, precum și metodist. Crede în spiritul de echipă, în locul firesc pe care trebuie să-l ocupe școala în viața unei societăți și în faptul că întâlnirea cu un profesor autentic este o experiență care construiește omul.

Laura Agapin

Teach for Romania

Laura este profesor de limba și literatura română și metodist al Inspectoratului Școlar al Municipiului București. În timp, Laura și-a definit ca arie de expertiză comunicarea, metode active de învățare, leadership, managementul conflictelor, mecanisme ale administrației publice centrale și locale și managementul de proiect.

Georgiana Stoia

Teach for Romania

Din 2014, este formator acreditat, cu experiență în livrare de traininguri în Uniunea Europeană, dar și în Turcia și Azerbaijan. Georgiana este pasionată de psihologie și educație și îi place să lucreze cu oameni și pentru oameni.Academia de Leadership și Pedagogie 2016 în cifre:

43
noi profesori și învățători

150
de workshopuri practice pentru elevi

100
de sesiuni de reflectie si coaching

200
de elevi

250
de participanți

250
de sesiuni de training

6
saptamani de Boot Camp

15
clase ce vor avea ore în paralel – timp de 10 zile

250
de sesiuni de teaching

50
de parteneri, traineri și coaches implicați

Parteneri strategici

Parteneri

Parteneri educaționali