Iulian, o poveste despre empatie și perseverență

May 20, 2021
SuperTeach
Comments Off on Iulian, o poveste despre empatie și perseverență

Când era mic, Iulian a fost impresionat de copiii orfani din satul lui. De atunci, i-a spus mamei lui că își dorește să înființeze un ONG pentru copiii sărmani. Un loc în care ei să fie ajutați la teme, să primească atenție și grijă, să fie consiliați, un loc pe care ei să-l numească „acasă”. Însă, până a ajunge să își îndeplinească visul, Iulian are în vară Evaluarea Națională și visează să meargă mai departe la o școală profesională ca să devină inginer constructor. De fapt, el ar fi foarte mândru să fie și un fotbalist de renume, pasiune pentru care se antrenează săptămânal.  

Chiar dacă se vede făcând atât de multe lucruri, Iulian crede că e important să învețe cât mai bine. Știe că prin muncă și perseverență poate deveni independent. Îi place la școală și simte că învață atunci când profesorii îl încurajează. Îl inspiră discuțiile cu doamna dirigintă, doamna director și doamna antrenor, care îl susțin să își îndeplinească visul. Până la urmă, școala e despre a-ți găsi inspirația, sprijinul și îndrumările corecte pentru a reuși în viață, iar Iulian crede că ONG-ul pe care dorește să-l creeze în Gălbinași va fi lucrul cel mai bun pe care îl poate da comunității care l-a crescut.  

Pe lângă a preda materia din manual, fiecare profesor și învățător din programul nostru lucrează cu elevii lor la a le cultiva abilități de viață, necesare viitorului lor. Determinarea de a nu se lăsa, reziliența, încrederea în ei, empatia față de cei din jur și îi încurajează să creadă în visul lor. Așa ei vor avea impact concret îfamiliile lor și implicit în comunitate 

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a afla ce mai facem în Teach for Romania.