IronTeach for Romania. 3000 de kilometri pentru educaţie

February 20, 2017
SuperTeach
Comments Off on IronTeach for Romania. 3000 de kilometri pentru educaţie
Salut,
Sunt Vlad Zahan, am 25 ani, lucrez în IT şi anul acesta alerg primul Half Iron Man din viaţa mea, pentru educaţia din România! Însă, până la îndeplinirea obiectivului, mă aşteaptă încă 3000 de km de antrenamente grele pe parcursul cărora mă bazez pe sprijinul vostru!
vzDacă pentru fiecare kilometru de antrenament strângem câte 1 euro, la finalul celor 3000 de km alergaţi pe parcursul campaniei, vom putea susţine 300 de ore de educaţie de calitate pentru copiii din România!
De când eram copil am avut lângă mine oameni care m-au învăţat că sportul mă va ajuta sa mă dezvolt, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Fie că practici un sport al minţii, ca şahul, sau un sport care necesită o activitate fizică mai intensă, precum boxul, pentru ambele ai nevoie de disciplină. Iar disciplina vine prin muncă, pasiune şi auto-educare!
De mic copil şi până în adolescenţă am făcut sport constant. Mai târziu, facultatea m-a scos din ritm, dar am revenit la prima dragoste şi m-am reapucat de sală în ultimii ani de studenţie. Şi pentru că sportul provoacă o dependenţă sănătoasă, iată-mă revenit în circuit.
De când traiesc în Danemarca, am început să ridic greutăţi, să particip la curse cu obstacole şi alerg mai mult ca niciodată. Dar mi-am spus că drumul către autodepăşire începe abia acum.
Remember the pain; it builds characters!
25 Septembrie 2015 a fost pentru mine ziua în care am participat la prima cursă cu obstacole, Nordic Race. A fost o experienţă cu totul nouă şi inedită. Am înotat în Marea Baltică, la o temperatură a apei de 8 grade, am alergat prin nisip 5 km şi am trecut peste tot felul de obstacole.

M-am simţit ca un protagonist din filmele americane care se pregăteşte pentru confruntarea finală. Doar că lupta asta era cu mine însumi şi mi-am demonstrat că pot!
Dar nu m-am oprit aici! În 2016 am făcut şi mai mult sport. Trăgând linie la fnalul anului, am reusit să alerg peste 300 km, am pedalat peste 500 km şi am depăşit mai mult de 100 de obstacole, cele mai dificile fiind cele interioare.
Cea mai tare provocare!
21 mai este ziua Z! La Half Iron Man Barcelona voi înota 1,8 km, voi pedala 90 km şi voi alerga 21 km, toate în mai puţin de 8 ore şi 30 de minute. Vreau ca provocarea mea personală să fie o inspiraţie pentru toţi cei care luptă zi de zi din dorinţa de a creşte oameni de valoare pentru România.
Am ales să derulez această campanie de strângere de fonduri pentru o organizaţie în care cred – Teach for Romania, cu a cărei viziune despre viitor rezonez: Opțiuni de viață prin educație de calitate pentru fiecare copil din România.
De ce susţin educaţia?
Educaţia pe care am primit-o m-a ajutat să mă formez ca om, să-mi clădesc un caracter sănătos şi să am o bază solidă pe care să construiesc valorile care azi mă definesc. Teach for Romania face acelaşi lucru pentru copiii aflați în situații sociale dezavantajate, motiv pentru care cred că totul porneşte de la educaţia primită. Tu îţi alegi oamenii, tu îţi defineşti scopul şi tot tu te educi pentru a-ţi completa cursa, oricare ar fi ea. Cred cu tărie că împreună cu alţi oameni de valoare, putem să depăşim cele mai dificile obstacole, indiferent dacă sunt interioare sau exterioare.
Mesajul meu este să te înconjori de oameni pozitivi, vizionari, dar şi realişti care te pot ajuta să îţi împlineşti visele şi să conştientizezi care este cel mai bun drum pentru tine, oameni care să te încurajeze şi să te susţină în deciziile tale.
De aceea îmi doresc să fiu un IronMan, atât pentru mine, cât şi pentru copiii şi profesorii din România care cred că viaţa este o aventură în care fiecare se ghidează după propriile valori.
Vă invit să fiţi alături de mine în această călătorie!
Mulţumesc,
Vlad