Comunitatea de business sustine rescrierea poveștilor prin educație

November 24, 2017
SuperTeach
Comments Off on Comunitatea de business sustine rescrierea poveștilor prin educație

Interviu cu Cristina Dogaru – Ulieru Fondator, Bright Communication

  1. De ce alegi să susții Teach for Romania?IMG_2179 mm - Copie

Ma impresioneaza dedicarea si perseverenta cu care Teach for Romania crede in potentialul fiecarui copil si prin care redefinesc practic lumea, in fiecare zi: de la lumea fiecarui copil, la cea a profesorilor si scolilor din sistem, la lumea comunitatilor despre care de prea multe ori nu stim cu ce nevoi se confrunta, si pana la lumea educatiei romanesti, in ansamblul ei.

        2. Cum a schimbat educația lumea ta?

Eu vin dintr-o familie de profesori de doua generatii, astfel ca am avut privilegiul de a creste printre carti si printre nenumarate povesti si exemple din cadrul scolilor unde bunicii si parintii mei au predat. In acest mediu, curiozitatea si dorinta mea de a invata s-au dezvoltat natural si m-au facut sa imi caut propriile raspunsuri si propria cale. Uitandu-ma inapoi, stiu ca fara educatia pe care am primit-o nu as fi putut accesa toate sansele pe care viata mi le-a scos in cale.

Simt ca educatia si invatarea sunt procese pentru o viata intreaga, nu doar pentru perioada in care suntem elevi. Insa acea perioada pune baze solide pentru cei ce devenim. Ne ajuta sa ne construim in fiecare zi in modul unic care ne aduce tot mai aproape de noi insine si de valoarea pe care am fost destinati sa o aducem in lume.    

        3. În ce fel ai simțit că implicarea ta ca om de business are impact în misiunea Teach for Romania?

Cand am fondat Bright, mi-am dorit sa fie o companie care sustine oamenii si organizatiile ce fac lumea mai frumoasa, mai luminoasa si mai inteligenta. Din aceasta viziune am primit si inspiratia pentru nume. Desi suna initial idealist, imi doream proiecte cu sens, care sa imi aduca bucurie si sentimentul ca energia si munca mea si a echipei sunt investite cu folos. Am regasit in misiunea Teach aceasta scanteie si am simtit responsabilitatea si dorinta de a-i sustine, cu atat mai mult cu cat este vorba despre copii, despre sanse, despre viitor, despre felul in care conturam impreuna lumea de azi si de maine. La nivel personal, sunt la randul meu mama si imi doresc sa contribui cat pot de mult pentru ca baietelul meu si copiii acestei tari sa devină cea mai buna versiune a lor.

        4. Cum arată lumea de business de mâine dacă nu se schimbă nimic în ceea ce privește accesul egal la educație de calitate?

Cu riscul de a suna dur, lumea de business de maine ar arata extrem de ipocrit si nesustenabil, atata timp cat nu avem o directie clara in privinta educatiei si a accesului egal la ea pentru toti copiii. Vom sta cu totii in bula marilor orase, alegand sa vedem doar bucati din imaginea generala, prefacandu-ne ca e bine si frumos atata timp cat afacerile merg. Ne vom intalni si zambi la evenimente, vom discuta lucruri asa zis importante, in timp ce in satele uitate de lume ale Romaniei, mii de copii se confrunta cu dificultatea de a merge la scoala, asteptand o sansa care nu mai vine. Ce se intampla cu acesti copii, viitorii oameni mari, care se pierd pe parcurs? Oameni care nu au posibilitatea de a dobandi viziunea mai larga de a fi intreprinzatori sau de a contribui cu energia si creativitatea lor in cadrul companiilor noastre… Fiecare are responsabilitatea propriei cai, insa cu totii depindem si de circumstantele si mediul in care crestem.

         5. Ce îți dorești pentru societatea de mâine? Cum poate educația să ne ducă pe toți acolo?

Imi doresc o lume in care oamenii devin tot mai constienti de potentialul lor, mai detasati si mai putin incrancenati, eliberati de limitari, de constrangeri, de judecata si de frici. Cred ca aceasta libertate interioara vine pe fondul unei intelegeri profunde a vietii si a sensului ei, iar aceasta intelegere se poate naste doar intr-o minte educata, curioasa, atenta, prezenta. Educatia este practic fundatia pentru a accesa un alt fel de cunoastere, mai profunda, mai reala, asupra noastra ca oameni, asupra lumii si a rolului fiecaruia dintre noi in ea. 

teach for romania brosura spread    teach for romania giveaways  teach for romania online banners