Începe Pitesti Science Festival pe 20 septembrie din cadrul Romanian Scince Fesctival, primul Festival Național de Științe din România

September 17, 2019
SuperTeach
Comments Off on Începe Pitesti Science Festival pe 20 septembrie din cadrul Romanian Scince Fesctival, primul Festival Național de Științe din România

Sub umbrela „Romanian Science Festival”, va avea loc săptămâna săptămâna aceasta la Pitești un festival al științelor dedicat tuturor pasionaților de științe din regiune, care se bucură de susținerea a peste 130 de voluntari selectați mai ales din rândul tinerilor liceeni din comunitate. Ne bucurăm că Ioana Ghiga, profesor în al doilea an în cadrul programului Teach for Romania, face parte din echipa de organizare. Din dorința de a oferi egalitate de șanse copiilor din mediul rural și urban, anul acesta a cooptat o echipă formată din 10 copii de gimnaziu din școli din mediul rural din Argeș, care vor fi ucenici ai colegilor lor mai mari, de la liceu, în realizarea experimentelor și demonstrațiilor interactive din cadrul festivalului. Tot în acest spirit, 10 elevi din regiunea Brașov – Crizbav – vor fi prezenți la această ediție a festivalului ca invitați speciali, împreună cu gadgeturile lor preferate, printre care se numără și o stație meteorologică portabilă, însoțiți de profesoara Mihaela Bucșa – Jurnal de fizică.

69874619_480053829244787_4907693712768761856_o

Ajut cu drag la coordonarea activității acestei ediții din Pitești anul acesta, care presupune o zi de mentorat, 20 septembrie, în care mentorii – personalități și modele de succes din domeniul științei se vor întâlni cu liceenii din patru licee din Pitești și o zi de știință distractivă. În ziua a doua a festivalului, sâmbătă, 21 septembrie, va avea loc o sesiune interactivă de experimente științifice realizate de experimentatori voluntari – elevi de liceu pasionați de științe din liceele argeșene, sub îndrumarea unor profesori de fizică, biologie și matematică, sub formă de standuri interactive deschise publicului, pe modelul târgurilor de știință din spațiu anglo-saxon. Sunt invitați participanți între 3 și 100+ ani să se distreze împreună cu noi la o zi de sărbătoare a științei.” spune Ioana, care coordonează, de 4 ani, și activitatea Clubului de astronomie Orion Jr. de pe lângă Planetariul Muzeului Județean din Pitești, clubul de astronomie cu cea mai mică medie de vârstă a membrilor din țară. De altfel, Clubul de Astronomie Orion Jr. va fi prezent cu un stand și un telescop dotat cu filtru solar pentru observații solare în siguranță, deschise publicului larg între orele 11 și 17, pe durata festivalului, și un experiment interactiv care face vizibil rolul gravitației în mișcările cosmice și în formarea unui sistem solar.

Sunteți, așadar, invitați să vă bucurați și să învățați experimentând alături de inimoasa echipă care face posibilă ediția din Pitești de anul acesta a Romanian Science Festival.

Intrarea este liberă.